nieuws

Nedac Sorbo schaft nieuw orderverzamelsysteem aan

Warehousing

Nedac Sorbo gaat de Scanwatch en Scango-Cart van Logitrade binnenkort inzetten bij het orderverzamelen van Zelf Zorg Geneesmiddelen. Het systeem zal in mei 2010 full-operationeel zijn.

Nedac Sorbo schaft nieuw orderverzamelsysteem aan
John Jansen (l) Nedac Sorbo en Pieter Mäkel, Logitrade

Tijdens de Logimat in Stuttgart zetten verantwoordelijk manager John Jansen (foto, links) van Nedac Sorbo en Pieter Mäkel van Logitrade officieel hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Vanuit het distributiecentrum van Nedac Sorbo in Duiven worden supermarkten beleverd met Zelf Zorg Geneesmiddelen (ZZG); dat zijn geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Het nieuwe orderpicksysteem is gebaseerd op mensvriendelijke werkwijzen, flexibiliteit en low-budget investeringen.

 

 

Lopend project

Daarnaast werkt Nedac Sorbo momenteel ook hard aan haar nieuwe high end opslag- en consolidatie systeem voor non-food artikelen. Die bestaat uit een Spiral Sequencer van Apollo, de Mixed Load Stacker (MLS Spider) van RSW en het opslagsysteem Quickstore HDS van Vanderlande Industries. Dit systeem is inmiddels opgesteld en wordt ingeregeld. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit systeem eind maart opgeleverd en in gebruik genomen.

 

Scango-Cart en Scanwatch

Het aantal gepakte ZZG-producten dient te worden uitgesorteerd in de Scango-Cart, die in het geval van Sorbo met 6 uitsorteerposities is uitgerust. De Scango-Cart is een batchpickkar, die tot 32 uitsorteerposities kan bevatten. Deze batchpickkar is eveneens gekoppeld aan het W-Lan netwerk en op de locatie waarnaar uitgesorteerd dient te worden, brandt een LED-indicatie. De producten worden uitgesorteerd in de juiste locatie en ter bevestiging wordt de order gescand. Pas als het systeem overal akkoord op heeft gegeven, wordt de volgende opdrachtregel zichtbaar op de ScanWatch. De orderpickprestatie wordt op deze manier verhoogd met  30 tot 40 procent ten opzichte van de huidige situatie. De orderpickers moeten zo eenvoudig 5.000 orderregels per dag kunnen verwerken.

 

Software

Het ZZG-systeem werkt met applicatiesoftware (LogiMore), die via ascii-file transfer

de opdrachten down- en uploadt naar het bovenliggende ERP-software systeem van Nedac Sorbo. De orderpickers krijgen hun opdrachten via de aan het W-Lan netwerk gekoppelde ScanWatches (opdrachtenhorloges), waarbij alleen die informatie wordt gegeven die nodig is: Ga naar locatie xxx, scan locatie en indien juist, het aantal.

 

Reageer op dit artikel