nieuws

Kimberly-Clark kiest voor AGV’s

Warehousing

Egemin Automation heeft een AGV-systeem met een vijf AGV’s aan de Amerikaanse papier- en pulpmultinational Kimberly-Clark in Frankrijk geleverd. In de fabriek in Villey-Saint-Etienne, nabij Nancy worden papierproducten vervaardigd voor industrieel en huishoudelijk gebruik.

Kimberly-Clark kiest voor AGV’s
Kimberly-Clark AGV van Egemin

De AGV’s zijn door Egemin Automation ontwikkeld voor het transporteren grote, zware papierrollen tussen de papiermachine, het magazijn en de conversielijnen, waar de rollen afgewikkeld en gesneden worden. De voertuigen regelen ook de afvoer van lege rolkernen in speciale containers.

 

Doorn

Voor deze toepassing is een nieuw type E’gv ontwikkeld, voorzien van een hydraulische dubbele mast uitgerust met doorn. Om een papierrol op te pakken wordt de doorn in de rolkern gebracht. De rollen worden achtereenvolgens afgenomen van en afgeleverd op transportbanden waarmee het E’gv-systeem in verbinding staat. Voor het transport van de rollen uit het magazijn naar de conversielijnen werden de automatisch geleide voertuigen uitgerust met een sensor die het midden van de rolkern detecteert.

 

 

WCS en systeemaansturing

Een essentieel deel van het project bij Kimberly-Clark was de ontwikkeling van een ‘intelligent’ WCS (warehouse control system) dat de volgende systemen beheert en aanstuurt:

  • Automatische opslag van rollen in het manuele magazijn op de meest optimale locatie in functie van diverse criteria zoals producttype, batch, diameter, kwaliteit, bestemming;
  • Aansturing van het rollentransport van het magazijn naar de conversielijnen of, om tijd te sparen, rechtstreeks van de weefselmachine naar de conversielijnen;
  • Handling bij ontvangst en verzending van de rollen geleverd of uitgevoerd door vrachtwagens;
  • Aansturing van de E’tricc-software (AGV-beheersysteem van Egemin voor ordergeneratie, transportbeheer en verkeerscontrole);
  • Beheer van het productiesysteem voor het bijhouden van papierverbruik, producttype, code, kwaliteit en rapportering;
  • Interface met handterminals op vorkheftrucks en voor lijnoperatoren, papiermachines via OPC en met het ERP-systeem van de klant.

 

Reageer op dit artikel