nieuws

BMWT ontwikkelt laadklepkeurmerk met BOVAG

Warehousing

De BMWT heeft in samenwerking met de BOVAG een laadklepkeurmerk ontwikkeld. In dit keursysteem wordt onderhoud gecombineerd met de keuring. Dit resulteert in minder stilstand binnen het bedrijfsproces.

BMWT ontwikkelt laadklepkeurmerk met BOVAG
Laadklepkeurmerk

Groot voordeel voor de eindgebruiker is dat de keuring kan worden meegenomen in de jaarlijkse APK of tijdens onderhoud, waardoor extra stilstand wordt voorkomen. Over de omvang en de frequentie van dit onderhoud dienen afzonderlijke afspraken gemaakt te worden met het keurende bedrijf. Het afmelden is geautomatiseerd.

 

Het laadklepkeurmerk is een aanvulling op het dienstenpakket van een truckdealer.

Er is daarnaast ook veel vraag om de keuring van personenliften en laadkranen erin op te nemen. Aan die wens wordt volgens BMWT medio 2010 voldaan.

 

Oorzaken en gevolgen

De conditie van de laadklep meenemen tijdens keuringen resulteert in minder strandingen als gevolg van een storing aan de laadklep. Er zijn twee belangrijke oorzaken voor een probleem met de laadklep. De meest voorkomende is een hydrauliekslang die knapt. Vroegtijdige constatering van een zwakke plek in de slang en vervanging, voorkomt uitval. Daarnaast komt vooral in de winter condensvorming in de hydrauliekolie voor. Tijdige inspectie en vervanging van de olie voorkomt vochtproblemen.

Reageer op dit artikel