nieuws

Alpha Packaging vestigt zich in Roosendaal

Warehousing

De Amerikaanse verpakkingsproducent Alpha Packaging opent binnenkort een nieuwe productievestiging in Roosendaal. De vestiging wordt ook gebruikt als een centrale hub voor alle Europese distributie van haar verpakkingen.

Alpha Packaging vestigt zich in Roosendaal
Borchwerf II

Alpha Packaging start in een bestaand bedrijfspand van kunststof producent vd Klundert Plastics in Roosendaal op bedrijventerrein Borchwerf II. De onderneming heeft zijn hoofdvestiging in St. Louis, Missouri (USA) en produceert kunststof HDPE en PET verpakkingen voor voedingssupplementen en voor producten voor de pharma- en persoonlijke verzorgingssector.

   

Het bedrijf constateert een toenemende vraag binnen Europa naar deze plastic verpakkingen. Daarom koos het voor een productie- en distributielocatie op het Europese continent.

 

Keuzetraject 

Vergeleken met andere landenlocaties hebben het gunstige Nederlandse vestigingsklimaat met de relatief lagere loonkosten en sociale premies, lagere huur-en productiekosten de doorslag gegeven in de keuze voor Nederland en Roosendaal.

    

De regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant en de gemeente Roosendaal hebben Alpha Packaging in het gehele vestigingstraject ondersteund. In het eerste jaar investeert de onderneming 5 miljoen euro in West-Brabant. Alpha Packaging start met 30 tot 40 medewerkers, in twee ploegen. Dit zal geleidelijk worden uitgebreid naar vijf ploegen en een totale personeelsomvang van tussen de 95 en 110 personen. Datum van ingebruikname staat gepland op april/mei 2010.

Reageer op dit artikel