nieuws

Airpad Hopper voor Rhenus Logistics

Warehousing

Met het Airpad Hoppersysteem van FROMM kunnen op meerdere pakplaatsen in een dc Airpadkussentjes worden aangeleverd. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit systeem was het handhaven van het ‘matje’ van luchtkussentjes. Rhenus Logistics werkt inmiddels met dit systeem.

Airpad Hopper voor Rhenus Logistics
Fromm Rhenus Airpad Hopper

Met het systeem gaat volgens de leverancier niets verloren van de inpaksnelheid die vooral in dagelijks voorkomende piekperioden van groot belang is. Bovendien blijft het systeem geschikt voor zowel het opvullen van dozen, maar ook het omwikkelen en fixeren van produkten.

     

Met een blower worden de matjes van luchtkussentjes in een container boven de pakplaatsen geblazen, om daar vervolgens door de inpakkers gemakkelijk uitgehaald te worden. Ook het voordeel van de andere Airpad systemen, het met dezelfde folie kunnen wisselen van formaat blijft mogelijk. Een fotocel zorgt ervoor dat de container altijd vol blijft. Het modulair opgebouwde systeem kan volledig aan de behoefte en wens van de klant worden aangepast. In Europa zijn reeds meerdere systemen operationeel. 

 

Airpad Hopper concept bij Rhenus 

Sitemanager Ton Lansink van Rhenus Logistics in Tilburg liet een verpakkingsmachine installeren om dozen op te vullen met bovengenoemde luchtzakjes van het Airpad Hopper concept. "In ons geval gaat het niet om kwetsbare producten. Maar we willen deels gevulde dozen niet met losse producten afleveren. Vandaar de keuze om op te vullen met luchtzakjes."

 

Volgens Lansink is het grote voordeel dat op een klein vloeroppervlak een enorme buffer beschikbaar is aan opvulmateriaal. "We doen al enkele duizenden dozen per dag. Aan het eind van het jaar verwachten we een verdubbeling. Dan zullen we die buffercapaciteit zeker nodig hebben."

Lansink noemt verder het gebruiksgemak en de storingsvrije werking van de installatie. "Het is eigenlijk een vrij eenvoudig systeem. Er kan weinig fout gaan. Voor de mensen is het ideaal om het opvulmateriaal steeds onder handbereik te hebben."

 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt bij Rhenus Logistics in Tilburg.

Reageer op dit artikel