nieuws

Westfalia en Ancra slaan handen ineen

Warehousing

De Duitse magazijninrichter Westfalia en het Nederlandse Ancra Systems, leverancier van automatische laad- en lossystemen, zijn een strategische samenwerking aangegaan. De samenwerking is gericht op de Duitse markt. Ancra wil profiteren van het verkoop- en service netwerk van Westfalia en laatstgenoemde moet profijt halen uit de engineering expertise van Ancra.

Westfalia en Ancra slaan handen ineen
Vlnr: Andreas Gartemann (Westfalia), Jasper van den Diest (Managing Director Ancra Systems) en Matthias Upmeyer (Westfalia) gaan nauw samenwerken op de Duitse markt van laad- en lossystemen

De samenwerking wordt officieel bekrachtigd tijdens de komende LogiMat beurs in maart in Stuttgart, waar beide bedrijven ook een stand hebben.

Door de samenwerking krijgt Westfalia toegang tot de portfolio van laad- en losoplossingen van Ancra Systems, dat een van de marktleiders is op dit gebied in West-Europa.

Naast het bestaande tapijtsysteem van Westfalia, kunnen nu ook de overige vijf standaard laad- en lossystemen en maatwerkoplossingen van het bedrijf uit Boxtel worden aangeboden aan Duitse klanten.

 

Profiteren merknaam

Ancra wil in Duitsland vooral gaan profiteren van de sterke merknaam en reputatie die Westfalia heeft. Daarnaast wil de Nederlandse producent van laad- en lossystemen in Nederland en elders in Europa het matsysteem van Westfalia op de markt brengen, waardoor het pakket aan standaard laad- en lossystemen nog verder wordt uitgebreid.

 

Strategische keuze

"De samenwerking met Ancra vergroot de technische oplossingen die wij kunnen bieden op het gebied van laad- en lossystemen. Dit past goed in onze strategie van ‘full supply chain automation’" aldus Willi Weiden, Area Manager West van Westfalia. Jasper van den Driest, Managing Director van Ancra Systems, voegt daar aan toe: "Westfalia’s goede reputatie en kennis van de markt zal onze groei in Duitsland versnellen. Daarnaast kunnen wij betere lokale technische ondersteuning bieden, door gebruik te maken van het service netwerk van Westfalia".

 

Reageer op dit artikel