nieuws

Wal-Mart bouwt ultiem groen dc in Canada

Warehousing

De Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart gaat in de Canadese stad Balzac in de staat Alberta een uiterst duurzaam koel-vries distributiecentrum bouwen, waarmee een besparing mogelijk is van zestig procent energie. Het supermarktconcern verwacht dat de oplevering van het complex dit najaar plaatsvindt. De bouwkosten bedragen 84 miljoen euro.

Wal-Mart bouwt ultiem groen dc in Canada
Wal-Mart bouwt in Canada een duurzaam dc waarmee een besparing mogelijk is van zestig procent energie op jaarbasis

Wal-Mart gaat gebruik maken van verschillende duurzame technologieën. Voor opwekking van groene stroom worden zowel zonnepanelen op het dak gemonteerd als een windmolen geplaatst met een vermogen van 225 kW, die gezamenlijk bijna 300 MWh (megawattuur) elektriciteit per jaar produceren.

 

Waterstof
Ter vervanging van de accu’s die gebruikt worden voor de aandrijving van vorkheftrucks en ander (intern) transportmaterieel wordt waterstof in combinatie met brandstofcellen getest. De verlichting in het distributiecentrum, dat een oppervlakte heeft van 42.000 vierkante meter, zal uitsluitend bestaan uit LED-lampen.

 

Terugverdien mogelijkheid
"Wij hebben ambitieuze doelen bij de bouw van dit duurzame distributiecentrum. Voor ons gaat duurzaamheid hand in hand met een gezonde terugverdien mogelijkheid op onze investering, zegt Andy Ellis, verantwoordelijk voor de logistiek binnen Wal-Mart. "Het distributiecentrum moet uitgroeien tot het levende bewijs van het samen kunnen gaan van duurzaamheid en winstgevendheid in logistieke operaties", aldus Ellis

 

Duurzame energie

Wal-Mart is ‘s werelds grootste supermarktketen en heeft als doel de bedrijfsactiviteiten uiteindelijk volledig te laten draaien op duurzame energie. De supermarktgigant heeft een omzet van ruim 250 miljard dollar, en een winst van 8,9 miljard dollar en circa 1,9 miljoen medewerkers in dienst, waarmee het bedrijf gelijk ook de grootste particuliere werkgever ter wereld.

 

Bron: Duurzame Energie Thuis

Reageer op dit artikel