nieuws

Monitorsysteem voor dockequipment

Warehousing

Dockequipmentspecialist Crawford introduceert het Crawford Monitoring Systeem (CMS). Dit is een soft- en hardwarepakket dat geïntegreerd kan worden in alle grote ERP en warehouse management systemen (WMS). Het CMS communiceert met alle dockequipment, zoals overheaddeuren en dock levellers. Het resultaat is energiebesparing, verhoging van de laad- en losfrequentie en veiligheid.

Monitorsysteem voor dockequipment
Crawford CMS rapportage

Uit onderzoek van Crawford blijkt dat de bedrijfsdeuren van een distributiecentrum in 5 procent van de gevallen onnodig geopend zijn. Dit heeft invloed op de energievoorziening. Zodra deuren geopend zijn, en zeker als deze tegenover elkaar zijn gelegen, heeft dit een negatieve invloed op de interne bedrijfstemperatuur en dus op de energiekosten. Een bedrijf met versopslag kan al snel 20 procent op de energiekosten bezuinigen, als alle deuren gesloten blijven indien er geen laad- en losactiviteiten plaatsvinden. Dit is één van de mogelijkheden die het CMS biedt.

 

Veiligheid en efficiency

Het CMS laat bij voorbeeld niet toe dat een deur ongeoorloofd wordt geopend, voordat de vrachtwagen tegen het dock is geparkeerd. Indien er gedurende een instelbare tijd geen bewegingen worden waargenomen tijdens het laad- en losproces worden de deuren automatisch gesloten. Het CMS draagt er zorg voor dat het pand te allen tijde gesloten blijft. Het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met een camerasysteem om alle bewegingen in- of extern vast te leggen. Het systeem kan ook de laad- en lostijden analyseren, de chauffeur met SMS informeren aan welk dock te laden of te lossen en storingen via beeldscherm, e-mail of SMS melden.

Reageer op dit artikel