nieuws

Leen Bakker krijgt automatisch magazijn

Warehousing

CFO Jeroen Krol van Leen Bakker was gisteren één van de gastsprekers op het traditionele Nieuwjaarsevenement van Egemin Automation in slot Loevestein. Een voor de hand liggende keuze, want Egemin Automation implementeert een automatisch magazijn met Automatisch Geleide Voertuigen (AGV) voor het woonwarenhuis in Raamsdonksveer.

Leen Bakker krijgt automatisch magazijn
Jeroen Krol

CFO Jeroen Krol (foto) grijpt de spreekgelegenheid dan ook dankbaar aan om ‘zijn’ Leen Bakker aan de genodigden te profileren in een korte vergelijking met concurrent Ikea. Het assortiment van het Zweedse woonwarenhuis is feitelijk precies hetzelfde als wat Leen Bakker biedt. "Desondanks leeft de naamsbekendheid en het imago van Leen Bakker minder sterk bij het kopend publiek, dan die van Ikea", stelt Krol vast.

 

1 procent 

‘Wij zijn goed, maar zij nog een fractie beter’, luidt zijn stelling. Daar gaan we verandering inbrengen met wat ik onze ‘1 procent strategie’ noem." Het essentiële verschil tussen goed, beter en best zit volgens Krol hoofdzakelijk in de kleine dingen, zoals bij voorbeeld de presentatie op de winkelvloer aan het eind van de pijplijn, maar ook in het traject van de logistieke afhandeling aan het begin van de keten.

 

Aanpassingen

"Zo stonden onze woonmeubels tot voor kort nogal ongeorganiseerd uitgestald in de filialen. Nu gaan we de presentatie en winkelinrichting meer afstemmen op de beleving van een kleinschalige woonboulevard". Met het nieuwe dc in Raamsdonksveer beoogt Leen Bakker de logistieke afhandeling te verbeteren door een combinatie van een automatisch magazijn met zes gangwisselende kranen en een AGV-systeem. Afgesproken is dat het nieuwe systeem in de eerste helft van 2010 door Egemin wordt opgeleverd. Een andere efficiencyverbetering ziet Krol in een gewijzigde lay-out van het nieuwe magazijn. "Nu verlopen de in- en outbound van onze magazijnen nog via gedeelde laad- en losdocks. Die goederenstromen zijn volgens Krol straks strikt van elkaar gescheiden. "Dat voorkomt kruisend verkeer en geeft vanzelf een efficiëntere workflow".

Reageer op dit artikel