nieuws

ING koopt logistieke panden van Goodman

Warehousing

Het ING-vastgoedfonds ING Real Estate European Industrial Fund heeft twee logistieke bedrijfspanden van het Goodman European Logistics Fund (GELF) overgenomen. De koopsom van de panden bedraagt in totaal 42 miljoen euro. De logistiek vastgoedontwikkelaar versterkt met de verkoop zijn kapitaalpositie.

ING koopt logistieke panden van Goodman
ING heeft de vestiging van Rhenus in Tilburg overgenomen van Goodman

Het gaat om 31.326 vierkante meter magazijnruimte in Tilburg dat verhuurd is aan logistieke dienstverlener Rhenus. Het tweede en om 33.100 vierkante meter bedrijfsruimte in Roosendaal langs snelweg A17 die verhuurd is aan Ceva. Laatstgenoemde logistiek dienstverlener heeft in Roosendaal een huurcontract voor een termijn van acht jaar.

 

Goed moment

ING Real Estate European Industrial Fund (ING REEIF) wordt gemanaged door ING Real Estate Investment Management (ING REIM). De bank vindt dat de twee logistieke panden zijn aangekocht op een goed moment in de vastgoedcyclus.

 

Meer aankopen

In 2009 is het fonds gegroeid met 210.000 vierkante meter bedrijfsruimte. Nu bestaat het fonds uit 31 gebouwen met meer dan 900.000 vierkante meter waarvan 13 procent in Nederland is gesitueerd. Om nog meer te kunnen profiteren van de prijscorrectie in de logistieke sector in Europa, zitten er volgens ING REEIF nog meer activiteiten in de pijplijn voor dit jaar.

 

Kapitaalpositie versterken

Goodman heeft de twee logistieke bedrijfspanden verkocht omdat het hiermee zijn kapitaalpositie versterkt. GELF, dat bestaat uit 82 objecten verspreid over het vasteland van Europa, evalueert welke objecten nog meer verkocht kunnen worden. Hiermee wil GELF het risicoprofiel verlagen en het vreemd vermogen in het fonds terugbrengen. Het fonds moet volgens Goodman een stabiele inkomstenstroom voor de investeerders opleveren.

Reageer op dit artikel