nieuws

Goodman bouwt voor het eerst dc in Zweden

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman Group bouwt voor kantoorartikelengroothandel Staples, het voormalige Corporate Express, in het Zweedse Växjö een nieuw distributiecentrum van 21.500 vierkante meter. Goodman, dat in Nederland al diverse dc’s heeft gebouwd, is nu voor het eerst ook actief in Zweden.

Goodman bouwt voor het eerst dc in Zweden
Voor Staples bouwt Goodman een dc in Zweden.

Het distributiecentrum wordt door logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman in Växjö op maat gebouwd op een kavel van bijna 48.000 vierkante meter en ligt op een strategische plaats: in het Zweedse Växjö. Het stelt Staples in staat om zijn huidige magazijnen in Växjö en Borås samen te brengen op één plek.

 

Duurzame maatregelen

Het dc krijgt 24 laaddocks en 1.600 vierkante meter aan kantoorruimte. Het pand wordt voorzien van enkele energiezuinige en duurzame voorzieningen, zoals extra isolatie en energievriendelijke verlichting. De site is volgens de logistiek vastgoedontwikkelaar vlot bereikbaar via een nabijgelegen snelweg en ook is er een luchthaven in de buurt.

 

Oplevering

Goodman zal het nieuwe dc samen met onderaannemer NCC realiseren. De oplevering wordt verwacht tegen de herfst van dit jaar. In 2008 bouwde Goodman voor Staples ook al een magazijn van 45.000 vierkante meter in het Duitse Waldlaubersheim.

 

Verkoop investeerder

In een afzonderlijke transactie heeft Goodman een overeenkomst afgesloten om het opgeleverde gebouw voor ongeveer 140 miljoen Zweedse Kronen te verkopen aan de Zweedse investeerder Hemfosa Fastigheter.

 

Reageer op dit artikel