nieuws

De Klok Logistics wilde naar Tiel verhuizen

Warehousing

Logistiek dienstverlener de Klok Logistics uit Nijmegen heeft serieus overwogen om naar Tiel te verhuizen. Dat zegt directeur Cyril Driessen in De Gelderlander. In januari 2008 werden een aantal bedrijfspanden van de logistiek dienstverlener getroffen door een zware brand.

De Klok Logistics wilde naar Tiel verhuizen
Cyril Driessen was voornemens om zijn bedrijf De Klok Logistics te verhuizen van Nijmegen naar Tiel.

"Het zwaartepunt van de distributie ligt in het midden van het land, in Tiel zit je dan centraler", zegt Cyril Driessen in De Gelderlander van afgelopen vrijdag. Financiële obstakels waren een voor De Klok Logistics reden om de nieuwbouw in Nijmegen te realiseren en niet in Tiel.

 

Verlies personeel

Maar het doorslaggevende argument waren volgens Driessen de werknemers. "Ons bedrijf leeft bij de bevlogenheid van chauffeurs, van magazijnmedewerkers. Hun inzet is ongelooflijk. Mensen zijn verknocht met het bedrijf, dat hebben ze in de afgelopen jaren na de brand wel bewezen. Als je verhuist, raak je loyale medewerkers kwijt. Je krijgt verloop."

 

Bijsterhuizen optie

Ook logistiek bedrijvenpark Bijsterhuizen in Nijmegen/Wijchen is nog in beeld geweest als locatie voor nieuwbouw van De Klok, maar die optie heeft Driessen snel laten varen. "Hier zitten we tegen een paar woonwijken aan, mensen komen lekker op het fietsje."

 

Lees ook de komende Logistiek nummer 1/2 van 12 februari met daarin een uitgebreide reportage hoe De Klok Logistics weer opkrabbelde na de allesverwoestende brand twee jaar geleden.

 

 

Reageer op dit artikel