nieuws

De Klok Logistics uit de as herrezen

Warehousing

Logistiek dienstverlener De Klok Logistics moest uit een diep dal klimmen nadat een groot deel van het bedrijf in de as werd gelegd door een uitslaande brand. Precies twee jaar later heeft het Nijmeegse bedrijf onder leiding van Cyril Driessen op de locatie waar de ramp voltrok, een nieuw crossdockcenter geopend. “Dankzij de werknemers bestaan we nog.”

De Klok Logistics uit de as herrezen
Cyril Driessen: '“Dankzij de werknemers bestaat De Klok Logistics nog.”

Inmiddels zijn alle sporen uitgewist die nog doen herinneren aan de vuurzee (zie ook het fotoalbum en filmpje van de nablusactiviteiten de dag na de brand) die op die bewuste zaterdagmiddag eind januari 2008 iets meer dan 8.000 vierkante meter bedrijfsruimte van De Klok Logistics in de as legde.

 

Trieste dag 

Algemeen directeur Cyril Driessen stelt in een reportage over de nieuwbouw in Logistiek die vandaag is verschenen dat hij niet graag terugblikt op die rampdag. "De impact van de brand was in het begin dusdanig groot dat ik echt met de rug naar de puinhopen moest gaan staan, want als ik mij omdraaide schoten de tranen mij letterlijk in de ogen." De ware toedracht van de brand is overigens nooit boven tafel gekomen.

 

Tijdelijke locaties

Na de ramp was het zaak voor De Klok Logistics om direct de distributieoperatie van met name woningtextiel en papier draaiende te blijven houden. De oplossing werd gevonden door een deel van deze crossdockactiviteiten onder te brengen in het direct nabijgelegen warehouse, dat zich direct aan de overkant van de straat bevindt van de plek waar het inferno plaatsvond. Ook werd in allerijl een pand gehuurd in Duiven.

 

Vertraging nieuwbouw

De start van de nieuwbouw had de nodige voeten in de aarde. Als het aan Driessen had gelegen dan was de nieuwbouw van zijn crossdockcenter al begin 2009 klaar geweest. "Dat had technisch gezien ook gekund want begin mei 2008 hadden we precies op tijd al een bouwvergunning waardoor we in principe begin vorig jaar operationeel hadden kunnen zijn in het nieuwe pand. Helaas liep het anders en zijn we pas sinds november 2009 operationeel in de nieuwbouw. Ik ben desalniettemin trots dat we er nu weer volledig staan. Dat is vooral te danken geweest aan de inzet van het personeel want dankzij hun bestaat het bedrijf nog."

 

Betere lay-out

Driessen is, ondanks alle obstakels in de aanloop naar het nieuwbouwproces, tevreden over het uiteindelijke resultaat (zie ook de foto’s in het fotoalbum). "De situatie in het pand is dankzij onder andere de nieuwe layout van het pand rustiger en stabieler geworden. De onrust van het werken vanaf verschillende noodlocaties is voorbij. Bovenal ben ik gelukkig dat de ramp ons uiteindelijk niet of nauwelijks klanten heeft gekost."

 

Lees in de vandaag verschenen Logistiek van februari de volledige reportage over hoe De Klok Logistics opkrabbelde na de fatale brand eind januari 2008.

 

Reageer op dit artikel