nieuws

David Hart koopt voormalig Kinzo dc

Warehousing

Logistieke vastgoedontwikkelaar David Hart Group (DHG) heeft het voormalige logistieke distributiecentrum in Ede van Kinzo aangekocht. Het markante pand op het kruispunt van de snelwegen A30 en A12 stond na het faillissement vorig jaar al geruime tijd leeg.

David Hart koopt voormalig Kinzo dc

Het distributiecentrum, met een oppervlak van in totaal 30.000 vierkante meter, bestaat onder andere uit een circa 12.000 vierkante meter groot hoogbouwmagazijn (19 meter). Dit magazijngedeelte beschikt over een volledig geautomatiseerd warehousesysteem voor de opslag van circa 45.000 europallets. Daarnaast is er een volledig ingericht conventioneel warehouse van circa 15.000 vierkante meter.

 

Jan des Bouvrie

Het markante kantoorgedeelte bovenop het warehouse is circa 2.700 vierkante meter groot en beschikt over een interieur van Jan des Bouvrie. Op het dak van het dc zijn ook parkeerplaatsen aanwezig.

 

Deelverhuur mogelijk

Het dc, een ontwerp van Snelder Architecten, was in 2000 winnaar van een gerenommeerde architectuurprijs. Het gehele complex wordt door DHG voor de verhuur aangeboden, waarbij deelverhuur tot de mogelijkheden behoort.

 

Oorzaak failissement 

In april vorig jaar vroeg Kinzo uitstel van betaling aan, waarna uiteindelijk het faillissement volgde. Het bankroet van het gereedschapsbedrijf werd veroorzaakt doordat het gereedschappenbedrijf vooral kampte met te hoge (inkoop)kosten.

 

 

Reageer op dit artikel