nieuws

Store-Ship breidt heftruckvloot uit

Warehousing

Barloworld Intern Transport heeft onlangs de vloot van Store-Ship in Rotterdam uitgebreid met 8 driewiel elektrische Hyster heftrucks van het type JXNT en één reachtruck.

Store-Ship breidt heftruckvloot uit
Store-Ship Barloworld

De acht Hyster JXNT heftrucks hebben een nominale hefcapaciteit van 1800 kg en worden ingezet voor het laden en lossen van vrachtwagens en containers. De heftrucks zijn uitgerust met LED-lampen, mini-levers en pincodes om veiliger te kunnen werken. De pincodes zorgen ervoor dat de snelheid van de heftruck aangepast wordt aan de ervaring van de gebruiker om zo het aantal schadegevallen en ongelukken te minimaliseren. De reachtruck wordt ingezet voor het verzamelen, samenstellen en verpakken van orders. Barloworld stelt 5 trainingsdagen ter beschikking op locatie om alle chauffeurs te trainen om productief en veilig met de nieuwe heftrucks te werken.

 

Gevaarlijke stoffen

Store-Ship is onderdeel van de Broekman Group. De logistiek dienstverlener uitgegroeid tot een specialist op het gebied van warehousing en distributie van milieukritische producten en gevaarlijke stoffen. Dit zijn stoffen die op basis van hun eigenschappen een mogelijk gevaar opleveren voor mens, dier en milieu. Het magazijn in Rotterdam omvat 16 compartimenten met een vloeroppervlakte van in totaal 40.000 m2. Tien van deze compartimenten zijn rechtstreeks aangesloten op het spoor en dragen bij aan de optimalisatie van het logistieke proces. Vanuit deze locatie vindt ook de fysieke logistieke afhandeling plaats van zowel gevaarlijke, als ongevaarlijke producten.

Reageer op dit artikel