nieuws

Olympic Food wil mega dc bouwen in Barendrecht

Warehousing

Een groep van tien zelfstandige AGF-bedrijven verenigt in Olympic Food wil in Barendrecht een nieuw centrum bouwen voor voedselproductie en -distributie. Het pand, waarvan de bouw tussen 50 tot 100 miljoen euro kost, wordt gerealiseerd op een terrein van 8 hectare.

Olympic Food wil mega dc bouwen in Barendrecht
Olympic-directeur Thijs van den Heuvel wil met zijn AGF-bedrijf doorstoten naar een omzet van 1 miljard euro.

Door bestaande activiteiten te verhuizen naar de nieuwe locatie ontstaat een distributiecentrum dat werk zal gaan bieden aan 200 tot 400 medewerkers meldt het Financieele Dagblad. Olympic Food produceert en distribueert groente en fruit voor vrijwel alle Nederlandse supermarktketens. Via een opmerkelijke deelname van vijftig procent in Bakkerij Dam heeft Olympic Food zijn activiteiten onlangs ook uitgebreid naar brood- en banketproducten.

 

Hogere omzet

De groep bestaat door de overname van Dam inmiddels uit twaalf bedrijven, waarin Olympic in veel gevallen een meerderheidsbelang heeft. De omzet bedraagt ruim 400 miljoen euro, maar directeur Thijs van den Heuvel zegt door te willen stoten naar een omzet van 1 miljard euro.

 

Productie verplaatsen
Het is de bedoeling dat de productieactiviteiten van Bakkerij Dam, die nu nog op twee locaties plaatsvinden, ook op de nieuwe locatie in Barendrecht worden ondergebracht.

Olympic Food beschikt sinds 2005 over een eigen distributiecentrum in Barendrecht van 12.000 vierkante meter. Om de nieuwbouw te realiseren moet wel eerst de gemeente overtuigd worden, want die werkt de plannen van het AGF-bedrijf namelijk vooralsnog tegen.

Reageer op dit artikel