nieuws

Lidl start bouw duurzaam dc in Weert

Warehousing

Supermarktketen Lidl is officieel gisteren begonnen met de bouw van een distributiecentrum in Weert. Dit pand, waarbij duurzaamheid het centrale thema is, wordt het grootste dc van Lidl in Nederland. Vanuit dit dc worden straks vijftig Lidl-supers bevoorraad in Zuidoost Nederland.

Lidl start bouw duurzaam dc in Weert
Deze week werd in Weert de eerste paal geslagen voor het grootste dc van Lidl in Nederland

Op termijn wordt de bevoorrading vanuit het Lidl-dc in Weert uitgebreid naar tachtig winkels. Bij het ontwerp van de nieuwbouw is volgens het supermarkconcern duurzaamheid een belangrijk thema. Met de slogan "Op weg naar morgen!" wil Lidl zich profileren als een retailer die oog heeft voor duurzame en eerlijke bedrijfsvoering.

 

Duurzaamheid

Het distributiecentrum, dat komt te staan op een kavel van 10 hectare, wordt uitgerust met diverse milieuvriendelijke en energiezuinige installaties. Zo wordt de restwarmte uit koelinstallaties benut voor vloerverwarming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke middelen voor de koeling. Het pand wordt verder voorzien van materialen met een hoge isolatiewaarde. Het dc is zo geconstrueerd dat in de toekomst ook zonnepanelen kunnen worden geplaatst.

 

Werkgelegenheid

Het distributiecentrum zal straks dagelijks vooral food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten verwerken. De komst van het Lidl dc biedt werkgelegenheid aan in eerste instantie circa tweehonderd. Dit aantal groeit op termijn naar ruim driehonderd. Het gaat dan vooral om logistieke administratieve en commerciële functies.

Eind dit jaar verwacht Lidl het dc op te kunnen leveren. Het distributiecentrum wordt gebouwd op bedrijventerrein De Kempen in Weert.

Reageer op dit artikel