nieuws

Ter Haak opent dc in Amsterdams havengebied

Warehousing

Logistiek dienstverlener Ter Haak Logistics (THL) opent 1 januari 2010 een nieuw distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Atlaspark in het Amsterdamse havengebied. Het dc, met een oppervlak van 18.000 vierkante meter, ligt geografisch gunstig in het zeehavengebied, niet ver van het centrum van Amsterdam en luchthaven Schiphol.

Ter Haak opent dc in Amsterdams havengebied
1 januari 2010 opent Ter Haak Logistics een nieuw dc op het Atlaspark in het Amsterdamse havengebied.

Bijkomend voordeel voor Ter Haak Logistics, dat onderdeel uitmaakt van de Ter Haak Group, is dat het dc ook op een steenworp afstand ligt van de eigen deep-, short sea- en binnenvaartterminal in de Amerikahaven.

 

Mezzanine

Het distributiecentrum heeft een totale opslagcapaciteit van 33.000 palletplaatsen (vrije stapelhoogte van 10,5 meter) en bestaat uit 1.855 vierkante meter mezzanine met een vloerbelasting van 1.000 kg per vierkante meter, 500 vierkante meter kantoorruimte en 58 vierkante meter wasruimte.

Volgens Ter Haak is bij de ontwikkeling van het dc in het Atlaspark gekozen voor hoogwaardige materialen en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen, zodat goederen goed geconditioneerd en veilig staan.

 

Fijnmazige producten

Het distributiecentrum van Ter Haak is geschikt voor (tussen)opslag van onder andere stukgoederen, bouwmaterialen en fijnmazige producten. Met verpakkingsmachines is het mogelijk inkomende goederen direct om te zetten in uitgaande goederen. De 25 dockshelters moeten de flexibiliteit van het transport efficiënter maken.

Het Amsterdamse familiebedrijf least het pand volgens Nieuwsblad Transport van de David Hart Vastgoed Groep, die daar nog drie soortgelijke panden ontwikkelt.

 

Distributie heftruckonderdelen

Ter Haak opende eerder dit jaar al een importcentrum voor Mitsubishi in Almere. Heftruckonderdelen komen vanuit de hele wereld per container via Amsterdam binnen, gaan door naar het logistieke centrum en dat distribueert de tegenover liggende assemblagefabriek van vorkheftrucks.

Reageer op dit artikel