nieuws

Snelle sorter voor DHL Express

Warehousing

DHL Express heeft in zijn vestiging in Utrecht een nieuwe sorteerinstallatie in gebruik genomen. De capaciteit in Utrecht is hierdoor verdrievoudigd naar 6.000 stuks per uur, het energieverbruik is verminderd en de nauwkeurigheid is vergroot.

Snelle sorter voor DHL Express
Snelle sorter voor DHL

Naast het plaatsen van een nieuwe sorteerder, van leverancier Van Riet, zijn er ook bouwkundige verbeteringen aangebracht in en rond de terminal.
 
De voorgevel van het gebouw is doorgebroken en heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe kade met laaddeuren. De vrachtwagens die eerst naar binnen reden, kunnen nu buiten aandokken om geladen en gelost te worden.

 

Kwaliteitsverbeteringen 

Ook in het laad- en losproces zijn kwaliteitsverbeteringen aangebracht die resulteren in minder handelingen en transportbewegingen wat leidt tot tijdwinst in het hele verzendtraject.
 

DHL Express Utrecht bedient de stad Utrecht, Maarssen, Hilversum en de Utrechtse heuvelrug. Eerder dit jaar werden ook de sorteerinstallaties van de DHL Express vestigingen in Alkmaar en Amsterdam vervangen.

Reageer op dit artikel