nieuws

Rabelink heeft groei weer onder controle

Warehousing

Logistiek dienstverlener Rabelink Logistics zit sinds eind augustus dit jaar in een modern logistiek centrum in ’s-Heerenberg. Rabelink sluit hiermee een hectische periode af zegt directeur Alwin Schweckhorst in Logistiek nr. 19/20 die morgen verschijnt. Er is volgens Schweckhorst nu voldoende ruimte voor opslag en groei.

Rabelink heeft groei weer onder controle
Logistiek dienstverlener Rabelink zit sinds eind augustus in een modern logistiek centrum in 's-Heerenberg.

Na een hectische periode in de jaren negentig waar Rabelink Logistics bijna een faillissement meemaakte, is de logistiek dienstverlener uit Doetinchem sinds 1998 op de goede weg en maakt het bedrijf jaarlijks een gemiddelde groei door van tussen de 15 en 20 procent.

 

Overname  

De groei die Rabelink doormaakte bleef niet onopgemerkt en resulteerde in 2005 in een overname door de Huettemann Group, een groot logistiek familieconcern uit Duitsland dat een gemiddelde jaaromzet kent van 100 miljoen euro. "We liepen tegen een financiële muur op waardoor onze groei dreigde te stagneren. Dankzij de overname door Huettemann kregen we meer financiële armslag om te investeren in onze transportvloot en uitbreiding van onze magazijnruimte", zegt Rabelink-directeur Alwin Schweckhorst.

 

Vlakbij Emmerich

Na de overname door Huettemann werd in 2007 besloten, om op een kavel van 20.000 vierkante meter een logistiek centrum te bouwen met 27.000 palletplaatsen op logistiek bedrijventerrein De Immenhorst 2 in ‘s-Heerenberg op een steenworp afstand van de Waal-Rijnhaven van Emmerich." Op deze locatie huurt Rabelink nu een pand met een hoogte van 12 meter, een vloeroppervlak van 13.000 vierkante meter dat ook nog eens voldoet aan de laatste strenge eisen op het gebied van de opslag van levensmiddelen.

 

Ooghoogte scannen

Het pand bestaat, om de efficiency van het orderpicken te vergroten, voor een groot deel uit een smalle gangen pallet magazijn. De man up heftrucks, vier in totaal, blijven in de smalle gangen in het spoor dankzij de inductiebanen die in de magazijnvloer zijn aangebracht. Met deze trucks kunnen de orderpickers op ooghoogte hun orders scannen en afleveren bij het expeditiegedeelte.

 

Zonnepaneel gadget

Een echte eyecatcher is het 200 vierkante meter grote zonnepaneel op de gevel van het logistiek centrum die voorziet in veertig procent van de totale energiebehoefte in het pand. "Het is eigenlijk een gadget van de vastgoedontwikkelaar Van Pul die de panelen zelf heeft laten plaatsen. Ook is het mogelijk volgens Schweckhorst om op het dak van het logistiek centrum zonnepanelen te plaatsen. "Er is ruimte voor 13.000 vierkante meter zonnepanelen. Het is alleen jammer dat in Nederland investeren in zonne-energie lang niet zo interessant en gestimuleerd wordt als in Duitsland, waar je een veel hogere staatssubsidie krijgt voor het aantal kilowatts die je teruggeeft aan het elektriciteitnetwerk."

 

De reportage over het logistiek centrum van Rabelink staat in Logistiek nr. 19-20 (pag. 28) die morgen verschijnt.

 

Het filmpje hieronder is gemaakt tijdens het bezoek aan het logistiek centrum in ‘s-Heerenberg.

 

Lees ook het interview met Alwin Schweckhorst vorig jaar maart waarin hij ingaat op de nieuwbouwplannen van Rabelink 

 

 

 

 

 

Alle video’s zijn te vinden op www.logistiek.nl/videos

Reageer op dit artikel