nieuws

Majestic bouwt distributiecentrum in Bergen op Zoom

Warehousing

Majestic bouwt distributiecentrum in Bergen op Zoom
Artist impression van het nieuwe dc van Majestic dat komt te staan in logistiek bedrijvenpark Noordland in Bergen op Zoom.

Leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen Majestic begint januari volgend jaar met de bouw van een distributiecentrum in Bergen op Zoom. Op bedrijvenpark Noordland verrijst een dc van 18.000 vierkante meter. Reden voor de nieuwbouw is dat de Majestic-directie een verdere groei ziet van de onderneming, mede ook door de grote export mogelijkheden.

Voor de realisatie van het nieuwe dc van de leverancier van onder andere handschoenen, schoenen, werkkleding en oog- gezichts- ,adem-, gehoor- en hoofdbescherming is onlangs met de gemeente Bergen op Zoom een koopovereenkomst getekend. De bouw start komende januari in Noordland op een kavel van in totaal 30.000 vierkante meter. De oplevering is gepland eind november 2010. Het pand dat komt te staan in de logistieke hotspot West-Brabant zal volgens planning 1 januari 2011 operationeel zijn.

 

Verantwoorde investering

De komst van Majestic, dat het afgelopen jaar ondanks de crisis een groei doormaakte van 13 procent, kwam al eerder naar buiten toen er nog een oriëntatie aan de orde was, maar afgelopen oktober is het definitieve contract getekend. De directie onder aanvoering van Rolf en Vincent Kruininger heeft veel vertrouwen in een herstel van de economie, waardoor deze nieuwe investering verantwoord wordt geacht.

 

Extra werkgelegenheid

De bedrijfsactiviteit zal in eerste termijn direct en indirect werkgelegenheid bieden aan circa vijftig werknemers, met een mogelijke groei naar ongeveer 75 arbeidsplaatsen op de middellange termijn. Daarnaast heeft de directie als optie om op de langere termijn ook eventueel het huidige hoofdkantoor vanuit Spijkenisse naar Bergen op Zoom te verhuizen, waarmee rond de 45 arbeidsplaatsen zijn gemoeid. Aldus ligt het totaal aan werkgelegenheidsperspectief op circa. 120 arbeidsplaatsen. Met de bouw van het distributiecentrum is een investering gemoeid van twaalf miljoen euro.

Majestic huurt op dit moment nog een dc van David Hart aan de Shannonweg in het Rotterdamse Botlekgebied.

 

Locatiekeuze

De keus voor Bergen op Zoom verklaart Majestic directeur Rolf Kruiniger als volgt: "Na een breed locatieonderzoek in België, Zuid- en Midden-Nederland hebben we – in samenwerking met de regionale ontwikkelingsmij Rewin West-Brabant en ingenieursbureau Archicom uit Eindhoven – onze keus laten vallen op Bergen op Zoom. Naast logistieke aspecten, een gunstige kostenstructuur en een goed arbeidsreservoir, speelde ook de mogelijkheid om het dc snel te realiseren een belangrijke rol." De totstandkoming van de A4 is volgens Kruiniger een belangrijke factor, alsmede het gegeven dat vervoer van containers via de binnenvaart als alternatief kan worden ingezet.

 

Grootschalige containerterminal

Wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom is op zijn beurt verguld met de komst van deze veiligheidsgigant naar zijn stad. "Het toont ook aan dat Bergen op Zoom in economisch magere tijden scoort als het gaat om het aantrekken van krachtige spelers. Daarnaast voegen we weer een bedrijf toe dat als drager kan gelden voor de ambities die we hebben met betrekking tot het ontwikkelen van een grootschalige containerterminal."

 

Op het filmpje de aankondiging dat Majestic zijn dc in Bergen op Zoom gaat vestigen.

 

 

 

Reageer op dit artikel