nieuws

Logitrade lanceert Point-to-Sort

Warehousing

Logitrade komt met Point-to-Sort waarmee pakketten flexibel en foutloos kunnen worden gesorteerd. Het is gebaseerd op het sort-to-light principe en maakt gebruik van een systeem waarmee rolcontainers, maar ook bijvoorbeeld kooien, kratten of pallets kunnen worden geplaatst.

Logitrade lanceert Point-to-Sort
Point to sort

De pakketten, met diverse bestemmingen, worden gescand met de bijbehorende long-range ScanWatch, een handsfreescanner die om de pols en duim wordt bevestigd. De ScanWatch scant de pakketten en geeft de operator op basis van heldere opdrachten op het touchscreen aan op welke sorteerlocatie het pakket weggezet dient te worden. Het systeem is daartoe voorzien van een WLAN Connect Terminal, locatiecodes, barcodes en led-lampjes, die corresponderen met de onderstaande ladingdragers.
   
Na het wegzetten van het pakket, meldt de operator het pakket af door de barcode op het locatiebord te scannen en kan hij door met het volgende pakket. Op deze manier is het snelle en foutloze sort-to-light systeem flexibel en relatief goedkoop in te zetten voor een veelheid aan toepassingen. Sortering kan worden gedaan op bijvoorbeeld regio’s, distributie depots, routes, verschillende landen van bestemming, postcodegebieden of diverse vervoerders. Doordat het systeem gekoppeld is aan het eigen ERP-systeem, gebeurt dit dusdanig efficiënt dat het sorteerproces nog effectiever kan worden ingezet dan voorheen.
    
Het systeem kan ook prima ingezet worden als aanvulling op een bestaand sorteersysteem, als dat al dan niet tijdelijk, net te weinig capaciteit heeft voor het gewenste aantal sorteerbestemmingen.

Reageer op dit artikel