nieuws

Krachtkabouter verplaatst zware lasten

Warehousing

De PowerCat is een hulpmachine voor het verplaatsen van (zeer) zware lasten. Met een eigen gewicht van 50 kg verplaatst deze ‘krachtkabouter’ moeiteloos lasten tot 25 ton.

Krachtkabouter verplaatst zware lasten
PowerCat

Bij de assemblage van machines en bij machinetransporten wordt veel handmatig en met inzet van hydraulische heffers, transportwagens en heftrucks gewerkt. Plaatsgebrek is vaak de belangrijkste reden dat een heftruck meestal niet kan worden ingezet voor de benodigde duw- en trekwerkzaamheden. De PowerCat biedt uitkomst.

 

Snelheidsregeling

De PowerCat bezit een krachtige elektromotor met vier handmatig in te stellen snelheden van 2 meter per minuut tot 9 meter per minuut en met een draaimoment van 268 Nm tot max. 1.123 Nm. De machine heeft zowel een trek- als een duwfunctie.

De vier aandrijfwielen zijn voorzien van een antislip-laag voor een goede grip op de vloer. De PowerCat moet wel in combinatie met rol- en transportwagens worden gebruikt (zie de detailfoto’s). De PowerCat wordt vermarkt door Handelsonderneming Van der Blij in Oss.

 

 

 

Overige specs

PowerCat

  • Totale lengte 1.890 mm / telescopisch instelbaar per 500 mm
  • Totale breedte 620 mm
  • Hoogte (zonder hulprollen) 250 mm
  • Eigen gewicht 50 kg
  • Elektrische aandrijving 240V / 50Hz met 8A en 1050W
Reageer op dit artikel