nieuws

GSM-distributeur kiest voor automatisch orderpicken en ‘voice

Warehousing

A&C Systems, distributeur van onder andere mobiele telefoons, navigatiesystemen en gsm-accessoires, implementeert een nieuw orderpicking systeem waarbij de combinatie wordt gezocht met voicepicking. Met de verandering in de orderpickstrategie wil A&C het orderverzamelproces efficiënter laten verlopen en het serviceniveau op een hoger plan tillen.

GSM-distributeur kiest voor automatisch orderpicken en ‘voice
Savoye implementeert een nieuw orderpick systeem bij A&C Systems Benelux

De Franse magazijninrichter Savoye is verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe orderpicking systeem bij A&C Systems in het Belgische Hoegaarden. Met het orderpicking systeem kunnen klanten straks tot vijf uur ’s middags bestellen. De bestelling wordt dan nog de volgende dag uitgeleverd. Op dit moment kunnen klanten nog tot drie uur ‘s middags bestellen.

 

Handmatig orderpicken

Nu vindt het orderpick proces nog deels handmatig en geautomatiseerd plaats. Om de komende jaren de te verwachten groei in volumes aan te kunnen, werd besloten om een nieuw orderpicking systeem te laten implementeren.

 

Combinatie orderpicktechnieken

Voor dit project werkt Savoye samen met Zetes, een specialist op het gebied van automatische identificatie van goederen. Beide bedrijven zorgen voor de integratie van het orderpicking systeem in combinatie met een voice-oplossing van Zetes.

Dit moet A&C de benodigde flexibiliteit geven om de automatisering van orders die uit kleine aantallen bestaan en op basis van typenummer geselecteerd moeten worden.

Het nieuwe systeem zal naar verwachting eind januari 2010 in gebruik genomen worden.

Reageer op dit artikel