nieuws

Coop in Zweden verdubbelt productiviteit pickproces

Warehousing

Orderpickers in het dc van Coop in Bromma – vlakbij Stockholm – kunnen nu twee keer zoveel orders picken met nieuwe autopilot orderpicktrucks. De combinatie van een degelijk WMS, voiceterminals en AGV-trucks scheelt de orderpickers veel heen en weer gerij.

Coop in Zweden verdubbelt productiviteit pickproces
AOP orderpicktruck Toyota Coop

De videobeelden die nu staan op http://www.logistiek.nL/ laten zien hoe orderpickers rustig langs de magazijnstellingen kuieren met een headset op het hoofd. De truck rijdt na een bevestiging uit zichzelf naar de volgende picklocatie. Daar aangekomen krijgt de orderpicker een nieuwe opdracht. Zo herhaalt zich dit ritueel, totdat de rolcontainer vol is. Dan gaat de truck wederom zelfstandig op weg naar de expeditie. Even later komt dezelfde (of een andere) truck met een lege rolcontainer op pallet aanrijden.

 

Terugverdienen kan in twee jaar

Retailer Coop nam 32 BT trucks in gebruik, voorzien van het ‘pick-n-go’ concept van Danaher Motion. Vocollect is de leverancier van het voicesysteem. In combinatie met het bestaande WMS bouwde Danaher een semi-automatisch picksysteem, dat de productiviteit behoorlijk verbeterde. Daar staat tegenover een aanschafprijs, die best behoorlijk is. Voor een systeem van 10 AOP trucks met beveiliging en de benodigde intelligentie is gemiddeld een investering van 750.000 euro nodig. Terugverdienen kan volgens de aanbieder in twee jaar, afhankelijk van de omstandigheden en het pickvolume.

In het blad Logistiek van deze week staat een artikel over dit nieuwe concept.

 

 Presentatie AOP launch.pps

 

Reageer op dit artikel