nieuws

AmbaFlex wint Chinese spiraal-rechtzaak

Warehousing

De Chinese Volksrechtsbank van Shanghai heeft het lokale Cabax bevolen te stoppen met de onrechtmatige vervaardiging van de Spiral Conveyor en veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding aan AmbaFlex International uit Nederland.

AmbaFlex wint Chinese spiraal-rechtzaak
Ambaflex Spiral Conveyor Classic SV

Alhoewel de rechtszaak meer dan een jaar heeft geduurd, won AmbaFlex de zaak betreffende patentinbreuk met betrekking tot een exacte kopie van het type Spiralveyor Classic SV (foto) die werd vervaardigd door hun voormalig wederverkoper Shanghai Cabax Engineering Co. Ltd. De patentinbreuk heeft specifiek betrekking op de rollen met wrijvende geleiding op de slats/lamellen. De zaak was goed voorbereid en bepleit door CCPIT Patent Law Office Beijing.

 

Overwinning

Het was niet de eerste keer dat een Ambaflex Spiral Conveyor werd nagemaakt. Rechtszaken werden eerder al in Europa en in de VS gewonnen of geschikt, maar het winnen van deze Chinese rechtszaak wordt door deze Nederlandse onderneming uit Hoorn als een triomf gezien. De indruk, dat het onmogelijk is om het namaken van westerse apparatuur door lokale Chinese fabrikanten te stoppen, blijkt met deze uitspraak ongegrond. In de afgelopen jaren en dankzij het Chinese lidmaatschap van de WTO, is de Chinese wet transparanter geworden voor buitenlandse bedrijven die met succes hun klachten inzake patentinbreuk gehonoreerd zien.

 

Spiraalconveyors

AmbaFlex produceert diverse spiraalconveyors: de Classic SV, de Spiralveyor SVX; een transportsysteem met een extra brede band (tot 1.200 mm) en de Spiralveyor TL; een systeem dat speciaal is ontwikkeld voor het verticale transport van bakken en plastic containers. De TL heeft een opvallend grote hellingshoek van 18°, waardoor er minder wendingen nodig zijn om dezelfde hoogte te overbruggen.
 

 

 

Reageer op dit artikel