nieuws

Vol verwachting klopt ons hart

Warehousing

Logistica 2009 gaat dinsdagochtend van start. Met 270 standhouders op Logistica en 110 op ICT & Logistiek is dit driejaarlijkse evenement nog altijd de grootste Nederlandse happening op logistiek gebied.

Vol verwachting klopt ons hart
Opbouw Logistica 2009

Logistica moet het met 65 standhouders minder doen. ICT & Logistiek – een jaarlijkse beurs – had vorig jaar 120 exposanten. In 2006 kwamen ruim 26.000 bezoekers naar Utrecht. Niemand houdt er rekening mee, dat dit ook nu weer gaat lukken.

    

De beursorganisatie wil geen voorspelling doen. "Vergelijken met 2006 is zinloos", zegt projectmanager Frank Klein Tank. "De economische situatie is volstrekt anders. We hebben zo’n 30.000 voorregistraties. Het opkomstpercentage daarvan is nu moeilijk te voorspellen." Ook bij veel standhouders zijn de verwachtingen behoorlijk getemperd.

  

Dat hoeft niet te gelden voor bezoekers. Op deze beurs is een evenwichtig en tamelijk volledig aanbod te zien. Automatische magazijnen, orderpicksystemen, mobiel intern transport, verpakkingsmiddelen, het is er allemaal. Dat geldt ook voor softwarepakketten op logistiek gebied en automatische identificatie. Kortom, alles wat logistiek Nederland nodig heeft om aan de slag te kunnen is hier te zien.

 

Innovatie centraal

Innovatie het centrale thema, vooral in de omringende seminars. Voordat de volgende Logistica wordt gehouden, staat in Breda een logistiek topinstituut op een supply chain campus. Daar vindt in 2012 een concentratie van logistieke vernieuwing plaats. Preluderend daarop zal tijdens deze Logistica volop netwerkactiviteit plaats vinden om samen met andere partijen te zoeken naar samenwerking op innovatief gebied. Bezoekers en exposanten kijken niet alleen naar innovatie, maar smeden vooral nieuwe plannen voor de toekomst.

 

Logistica 2009 wordt hoe dan ook een beurs met een hoog verwachtingsperspectief. Vanuit dat oogpunt is het goed dat vandaag het onderwijs, studenten en docenten, zich massaal melden aan de poort. Met name het hbo is bezig met een flinke inhaalslag om beter aan te sluiten bij de wensen uit het bedrijfsleven. Een beurs als deze geeft hbo-ers prachtige mogelijkheden om zich op hun toekomst te oriënteren.

 

Bekijk hieronder de foto’s van de beursopbouw …

Reageer op dit artikel