nieuws

Transsmart zet in op transporthub voor MKB

Warehousing

MKB-bedrijven kunnen veel geld besparen met het beter managen van transportcontracten. “Het is voor verladers hoogst ondoorzichtig met welke vervoerder ze een zending het goedkoopst kunnen verzenden”, zegt Pieter Schalk van Transsmart. Hij presenteert hiervoor een oplossing op de stand van partnerbedrijf Nobel.

Transsmart zet in op transporthub voor MKB
Pieter Schalk van Transsmart

De basis voor Transsmart bestaat uit de contracten die een vervoerder heeft met zijn transporteurs. Deze worden ingevoerd in het systeem zodat per transportorder op basis van slimme business rules de meeste gunstige transporteur wordt geselecteerd. Ook het vervolgtraject van de transport wordt door het systeem afgehandeld.

 

De order wordt verstuurd naar de transporteur, de juiste labels worden geprint en als het product onderweg is wordt het automatisch getracked en getraced. Als er straks voldoende verladers zijn die met Transsmart werken, ontstaat er volgens Schalk een bijkomend voordeel. "Door transportorders van verschillende verladers te combineren kan de beladingsgraad worden verhoogd en dus de transportkosten verlaagd. Het is nog toekomst muziek maar dit concept sluit helemaal aan bij het 4C-concept waar binnen het Logistiek Topinstituut aan wordt gewerkt."

 

Foto:  Pieter Schalk van Transsmart demonstreert de universele labelprinter binnen Transsmart.

 

  

Reageer op dit artikel