nieuws

SSI Schäfer toont palletshuttle ‘Orbiter

Warehousing

SSI Schäfer brengt een primeur in de vorm van de Orbiter. In de markt is dit apparaat beter bekend als een palletshuttlesysteem waarbij niet zoals gebruikelijk de reachtruck bij inrijstellingen het kanaal inrijdt, maar nu aan de voorzijde een ‘Orbiter’ afzet.

SSI Schäfer toont palletshuttle ‘Orbiter
SSI Orbiter

De Orbiter tilt de pallet met een maximumgewicht van 1.500 kg op en rijdt met een snelheid van 1 meter per seconde geheel zelfstandig het kanaal in en zet de pallet af. Andersom haalt hij de pallet weer op en brengt deze naar de reachtruck.

 

Geen batterij 

Kenmerkend voor de Orbiter t.o.v. bestaande systemen is het feit dat er geen accupakket in de Orbiter zelf zit, maar deze steeds wordt opgeladen door het dockingstation wat op de reachtruck zit. Deze laatste kan naar keuze separaat worden opgeladen of door middel van elektrische bekabeling aan de stellingen zelf worden opgeladen. Vooral dit laatste is volgens leverancier SSI Schäfer een efficiënte en tijdsbesparende oplossing. Door de Orbiter te voorzien van hoog rendement condensatoren (zgn. Power Caps), waarbij de Orbiter automatisch wordt geladen bij ieder bezoek aan het dockingstation, behoren batterijwisselingen tot het verleden. De Power Cap Technologie garandeert een enorm lange levensduur, lage operationele kosten en is ook toepasbaar in vriescellen.

 

Veilig
Het "Verband für Lagertechnik und Betriebseinrichtungen" stelt vast dat er enorme gaten zitten in de veiligheidsconcepten van op de markt aanwezige shuttle-opslagsystemen en er hoog nodig veiligheidsrichtlijnen voor dit type opslagsysteem dienen te worden opgesteld. SSI Schäfer heeft deze nieuwe inzichten en haar eigen praktijkkennis meegenomen in de ontwikkeling van het Orbiter shuttle-opslagsysteem. Door gebruik te maken van een dockingstation wordt de Orbiter aan alle zijden beschermd tegen beschadiging door de heftruck, is ten alle tijden zichtbaar waar de Orbiter actief is en wordt tegelijkertijd de toegang voor personen fysiek afgescheiden. Hiernaast zijn uitgebreide veiligheidsvoorzieningen als een noodstop op het dockingstation, detectiesensoren, waarschuwingsverlichting en continu communicatie tussen de Orbiter en het dockingstation aangebracht.   

Snel en Intelligent
De ruime sleuven voor de heftruckvorken voor in- en uitnemen van de complete unit, centrerende en fixerende profielen op de stellingen, 8 loopwielen en geveerde zijwielen, maken het werken met dit systeem eenvoudig en worden hoge bediening- en rijsnelheden bereikt.  De Orbiter is compatibel met elk gangbaar merk en type reachtruck en voldoet aan de meest recente veiligheidsvoorschriften op dit gebied.

Reageer op dit artikel