nieuws

Schuitema bouwt centrale vrieshal in Salland

Warehousing

Schuitema Oost krijgt bij het nieuwe distributiecentrum in Raalte een diepvrieshal van waaruit alle 370 Nederlandse C1000-supermarkten in Nederland worden bediend. De vrieshallen in Woerden, Gieten en Breda gaan op termijn verdwijnen en .

Schuitema bouwt centrale vrieshal in Salland
Schuitema dc raalte

Het bedrijf bouwt momenteel aan een nieuw dc voor versproducten in Raalte (zie foto). Nu is bekend geworden dat daar ook een centrale hal voor vriesproducten bij komt. De distributiecentra in Woerden, Gieten, Raalte en Breda hadden allemaal een eigen vrieshal.

   

Met het nieuwe centrale dc hoopt het bedrijf een efficiencyslag te kunnen maken. Daarnaast zijn diepvriesproducten een groeiende markt en bij de distributiecentra kmot reuitme vrij voor uitbreiding.

  

Nieuw versmagazijn  

De vrieshal wordt 5.000 vierkante meter. Behalve de vrieshal en de vershal van 9.500 vierkante meter komt er ook nog een emballagehal van 2555 vierkante meter.

 

Leo de Rooij, vestigingsmanager van het distributiecentrum Schuitema Oost, vertelde vorige week in dagblad De Stentor dat half mei het versmagazijn met zo’n 17.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte helemaal klaar voor gebruik is. Vanaf dat moment kunnen ook de diepvriesproducten van de dc’s in Woerden, Gieten en Breda naar Raalte worden gebracht. Het dc wordt gebouwd door Da Vinci Vastgoed

   

Zegge VII

De Rooij erkent dat de nieuwe situatie nog niet ideaal is. "Maar we konden niet langer wachten. Eerlijk gezegd hoop ik dat we hier ook weggaan. Aan de overkant ligt Zegge VII”, aldus de vestigingsmanager. Daar kijken we met een schuin oog naar. Het bestemmingsplan ligt er nog niet, maar we hebben de gemeente kenbaar gemaakt dat we er graag bij zijn zodra de grondindeling aan de orde is.”

In zijn visie zouden er dan twee distributiecentra aan weerszijden van de Heesweg komen, met elkaar verbonden door een loopbrug.

 

Bron: De Stentor / ANP

Reageer op dit artikel