nieuws

Scala Logistica klaar voor demonstratie container-innovaties

Warehousing

In 2006 waren er vier Scala Logistica’s, tijdens deze Logistica moet de beursbezoeker het doen met één ‘scala’ in hal 8 die zeker het bezoeken waard is alleen al vanwege de demonstraties van spectaculaire container innovaties.

Scala Logistica klaar voor demonstratie container-innovaties
De laatste opbouwwerkzaamheden voor de Scala Logistica zijn vandaag afgerond.

Vandaag hebben negen bedrijven de laatste hand gelegd aan de opbouw van de Scala Logistica.

Klapstuk van deze scala wordt gevormd door een realistisch vormgegeven crossdock-situatie bij een logistiek dienstverlener. "Wat we tijdens deze scala willen laten zien is, dat we in een volautomatische omgeving in twaalf minuten tijd het complete interne logistieke proces in een crossdock live kunnen nabootsen: dus vanaf het lossen van een container met dozen tot en met het moment dat een order de expeditie verlaat", legt René van Glabbeek uit, die namens zijn bedrijf TEUN nauw betrokken is bij de Scala-demonstratie.

 

Herkenbare situatie

Bij de opbouw van de Scala Logistica, dat maar liefst 300 vierkante meter beursvloer in beslag neemt, is bewust gekozen voor een demonstratie van zowel een volautomatisch intern logistiek proces als een conventioneel proces waarbij gebruikt wordt gemaakt van onder andere een systeem van ESAP dat een systeem toont het laden en lossen te vereenvoudigen middels een flexibele rollenbaan. Van Glabbeek: "Dat doen we vooral doordat deze laatste situatie heel herkenbaar is voor de Logistica-bezoeker. In de gerobotiseerde situatie zal de bezoeker zien hoe een centrale rol is weggelegd voor onze automatische container laad- en lossysteem de PIQR (genomineerd voor de Logistica Award 2009, red). Ons systeem zal in combinatie met innovaties van de andere acht scala deelnemers het volledige geautomatiseerde interne logistieke proces live demonstreren."

 

Volumeweegsysteem 

Een andere echte noviteit is een eenvoudig volumeweegsysteem van Logitrade in combinatie met een sorteersysteem dat wegen en sorteren rendabel maakt bij kleine aantallen pakketten.

De overige acht bedrijven die naast TEUN hun innovaties tonen tijdens deze Scala Logistica-demonstratie zijn: Legro, DPD, AVT, Esap systems, Logitrade, Movexx International, Q-Pall en BMWT Keur.

 

Innovatietour

Van Glabbeek verwacht dat deze Scala Logistica een groot succes wordt. "Voor het eerst in de geschiedenis van de Logistica is er nu ook een Scala Logistica Innovatietour, daar hebben zich nu al honderd mensen voor ingeschreven. Dat is een goed teken en wij zullen er dan ook voor zorgen dat de deelnemers een VIP-plaats krijgen als ze hun tour beginnen bij onze demonstratie."

Reageer op dit artikel