nieuws

Ploos van Amstel: ‘Sprankelende ideeën

Warehousing

Walther Ploos van Amstel is traditiegetrouw een veel geziene gast op de Logistica. Gaat het om het houden van een lezing over voorraadbeheer of de uitreiking van de Nederlandse Logistiek Prijs, Walther is er bij.

Ploos van Amstel: ‘Sprankelende ideeën
Walther Ploos van Amstel Logistica

"De Logistica betekent voor mij netwerken en inspiratie opdoen. Deze beurs is echt bijtanken en levert mij meestal toch weer vier tot vijf sprankelende ideeën op waar ik de komende tijd weer mee verder kan. Wat ik wel jammer vind, is dat je hier heel veel slimme ICT oplossingen ziet die dusdanig generiek zijn dat er voorbij wordt gegaan aan het aspect van de human factor. Raar, want logistiek is in mijn ogen toch nog altijd echt mensenwerk."

  

Beursbezoekers inefficiënt
Ploos van Amstel is iedere keer weer verbaasd hoe inefficiënt de gemiddelde beursbezoeker de Logistica ‘aanvliegt’. Je ziet hier mensen zeulen met stapels folders waar ze niets meer mee doen zodra ze eenmaal, na een dag overvoerd te zijn met informatie, thuis komen. Eigenlijk zou iedere bezoeker van zijn werkgever de opdracht moeten krijgen om sowieso met twee tot drie goede ideeën huiswaarts te keren. Mensen die naar de Logistica zouden eigenlijk vooraf dan ook een verplichte assessment moeten invullen, waaruit uiteindelijk een soort van persoonlijke roadmap moet komen van stands die op een dag zeker de moeite waard zijn voor een bezoek.

    

Zo kun je individueel je behoefte op jezelf afstemmen. Wellicht is het ook een goede tip voor de beursorganisator om de bezoeker real time op de hoogte te houden hoe een standhouder wordt gewaardeerd op je persoonlijke voorkeuren. Je hebt inmiddels systemen op de markt die je op een stand kunt bevestigen en realtime aangeven met de kleuren, groen, oranje of rood, met een directe verbinding naar je mobieltje, of een stand het bezoeken waard is of juist niet.

 

Tip voor de bezoeker 

Mijn tip voor de Logistica-bezoeker is dus: Wees goed voorbereid en stippel vooraf een bezoekstrategie uit!"

Walther Ploos van Amstel is senior adviseur aan de Business Unit Mobiliteit en Logistiek van TNO in Delft. Van Amstel zal tijdens deze Logistica onder andere de Nederlandse Logistiek Prijs uitreiken.

Reageer op dit artikel