nieuws

Nieuwkomer vindt de Logistica waanzinnig

Warehousing

Amper twee maanden oud en nu al bijzonder populair. Het bedrijf TEUN grossiert in complimenten met het gerobotiseerd lossen (en laden) van zeecontainers. Niet voor niets was de publieksprijs van de Logistica Award voor deze nieuwkomer op Logistica.

René van Glabbeek noemt de Logistica ‘waanzinnig’. Regelmatig blokkeert een groep mensen de doorgang bij zijn stand in hal 8 (B070). Ook op het Scala even verderop staan bezoekers zich te vergapen aan zijn technologie.

 

"We staan inmiddels op ongeveer 500 concrete leads, bedrijven die hebben aangegeven dat ze met containers werken en graag meer willen weten over onze oplossing. Dat is veel meer dan we hadden durven dromen", zegt de enthousiaste commercieel directeur. De belangstelling is internationaal: Amerika, Australië, Kroatië en Portugal. Het wordt nog een hele tour voor het kleine bedrijf met als oprichtingsdatum 09-09-2009 om de belangstelling te kanaliseren.

 

Volgens Van Glabbeek is innovatie absoluut in trek onder bezoekers. "Ze zijn echt onder de indruk van onze oplossing. Dat bleek al uit het feit dat we de publieksprijs overtuigend hebben gewonnen." Van Glabbeek noemt diverse grote bedrijven, waaronder uit de non-food sector en de tabaksindustrie, die graag een volgende stap willen zetten met TEUN.

 

Investeringsgroei

Geen nieuwkomer, maar wel met een nieuwe start is material handling specialist Dematic aanwezig. Philip Makowski is vanuit de UK bezig om de marketing van het van oorsprong Duitse bedrijf weer van de grond te krijgen. Volgens Makowski is de Nederlandse markt altijd al erg gericht op innovatie. In zijn ogen neemt de investeringsbehoefte weer toe. Hij ziet deze beurs als een bevestiging daarvan.

Ook op andere stands in de material handling hoek van deze beurs overheerst het optimisme na vier dagen beurs. Innovatie trekt bezoekers aan en maakt mensen enthousiast. Nu de benodigde budgetten nog bij elkaar zien te krijgen. Als dat lukt mag Logistica 2009 de boeken in als een nieuwe start.

 

 

Reageer op dit artikel