nieuws

“Juridisch advies goed opgepikt”

Warehousing

Sonja van Hall, docente internationaal handelsrecht aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), vertelt vandaag tijdens de VLM docentendag op Logistica over haar docentenstage bij logistiek dienstverlener Rotra Forwarding in Doesburg.

“Juridisch advies goed opgepikt”
Juridisch advies goed opgepikt

Tijdens haar stage merkte ze dat bij Rotra veel vragen leefden over transportrecht. "Er is behoefte aan kennis. Mede door de stage is duidelijk geworden dat er voldoende draagvlak is om een post-hbo opleiding transportrecht op de HAN te starten. In Nederland biedt alleen Fenex soortgelijke opleidingen, maar die worden gegeven aan de andere kant van het land." In het dagelijkse leven doceert Van Hall internationaal handelsrecht aan onder meer logistiek studenten.

 

Verschil transport en expeditie

Van Hall was gedurende een half jaar een halve dag per week te vinden op het kantoor van Rotra in Doesburg. "Ik heb heel veel aan scholing gedaan en het kaderpersoneel geïnformeerd over juridische zaken. De directie heeft het goed opgepikt. Er zijn nu een aantal processen omgedraaid zodat het juridisch beter klopt. Veel mensen weten niet dat er veel aansprakelijksheidsverschillen zijn tussen transport en expeditie. Hierover ga ik vandaag meer vertellen tijdens mijn presentatie."

 

Hoe laat: 11.45 – 12.30 uur

Waar: VLM docentendag, volg de borden op de beurs

Reageer op dit artikel