nieuws

Jonge beursbezoeker omarmt knuffelrobot

Warehousing

Het goede doel is ook vertegenwoordigd op Logistica. De Belgische standhouder Intrion zet zich hiervoor in en hielp Anty Foundation met het ontwikkelen van een knuffelrobot.

Jonge beursbezoeker omarmt knuffelrobot
Knuffelrobot van Intrion

Anty zet zich in om de levensomstandigheden van kwetsbare kinderen te verbeteren. De bedoeling is om de knuffelrobot beschikbaar te stellen voor zieke kinderen in ziekenhuizen.

 

Dolman en Createch

Intrion is een samensmelting van de bedrijven Dolman en Createch. Het maakt onderdeel uit van de Colruyt groep. "We doen engineering, maar hebben geen eigen producten", aldus Chris Vleeschouwers van Intrion. "We richten ons op intern transport, opslag, orderpicken en sorteren. En werken daarbij samen met andere bedrijven. Wat we wel zelf doen is de software ontwikkelen."

 

Pro deo
Bij de techniek van de robot heeft Intrion een bijdrage geleverd. Pro deo wordt er aan meegewerkt om de robot in alle Europese kinderziekenhuizen te krijgen. "We hebben de eindejaarsgeschenken afgeschaft en stoppen het geld nu in dit goede doel." Intrion is niet de enige partij die mee doen, ook de vrije universiteit van Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ondersteunen het initiatief. De knuffelrobot is bedoeld om kinderen met techniek kennis te laten maken en dient als speelkameraad voor zieke kinderen die bijvoorbeeld geïsoleerd verblijven in een ziekenhuis en niet in contact met anderen komen. Vleeschouwers: "Het geeft een beetje warmte aan technologie."

 

Reageer op dit artikel