nieuws

INEX rolt drie material handling systemen uit in groot dc

Warehousing

De logistieke tak INEX van de Finse handelsorganisatie S Group heeft de keus laten vallen op een material handling oplossing van Witron. De material handling oplossing is bedoeld voor de Finse site in Sipoo van INEX, waar op dit moment een distributiecentrum van 53.000 vierkante meter wordt gebouwd.

INEX rolt drie material handling systemen uit in groot dc
INEX rolt drie material handling systemen uit in groot dc

Vanuit de nieuwe site in Sipoo zullen goederen naar zo’n 1.200 outletshops van de S Group worden gedistribueerd. En met een oppervlakte van 53.000 vierkante meter is het warehouse van INEX een van de grootste logistieke centra van Finland. Het Dynamic Picking System van Witron (DPS) en de systemen OPS (Order Picking System) en CPS (Car Picking System) zullen door Witron in het dc worden uitgerold zodat het warehouse in 2012 volledig operationeel kan zijn.

 

Sneller leveren specifiekere orders

De uitrol van de material handling systemen en de nieuwe site moeten ervoor zorgen dat de groei van de S Group kan doorzetten. Het bedrijf zal bovendien in staat zijn om sneller te leveren en daarnaast specifiekere orders af te handelen, zaken waar de verschillende winkels van de handelsorganisatie om vragen. Wat tenslotte via de nieuwe systemen en het nieuwe pand ook mogelijk zal zijn is de uitbreiding van de e-commerce en onderdelen business, een van de speerpunten van de S Group. Bij de logistieke tak INEX werken een kleine 1.800 mensen. 

 

 

 

Reageer op dit artikel