nieuws

Inbraakgolf op bedrijventerrein Dombosch

Warehousing

Het bestuur van de Vereniging Ondernemers Geertruidenberg (VOG) heeft het afgelopen weekend meerdere meldingen van inbraken op bedrijventerrein Dombosch gehad. Op basis van de meldingen is er sprake geweest van 6 a 7 inbraken bij bedrijven op Dombosch waarbij er meestal sprake was van toegangverkrijging via het dak.

Inbraakgolf op bedrijventerrein Dombosch
Inbraak

Het dak wordt dan opengebroken waarna men vrij spel heeft zolang de elektronische beveiliging ontweken wordt. Extra alertheid wordt daarom aangeraden. Afgelopen periode werd al een inbraakgolf vastgesteld in Hank en Den Hout waarbij sprake was van tientallen inbraken inclusief de diefstel van wagens. Eén van de nu getroffen ondernemers meldt overigens dat dit reeds de 3e inbraak op genoemde wijze is en dat het lastig blijkt om dit type inbraak te voorkomen.

 

Beveiliging

De meeste bedrijven beschikken tegenwoordig over elektronische beveiliging. Dit beperkt zich echter vaak tot de begane grond en afgelopen periode is er in de regio meerdere keren bij bedrijven ingebroken door een gat in het dak te maken en vervolgens de gehele bovenverdieping te doorzoeken. Men heeft dan vrij spel en grote schade was steeds het gevolg. De beveiliging op Dombosch heeft in ieder geval bij de enkele inbraak afgelopen jaar de schade tot een minimum weten te beperken. Men had gewoonweg geen tijd om grote financiële schade bij de klanten van bedrijfsbeveiliger Feel Safe Control toe te brengen. Gemiddeld 3 minuten na de melding bij de Feel Safe alarmcentrale is men namelijk ter plaatse. Wel wordt aangeraden om langere aanrijtijden door tussenkomst van een andere alarmcentrale te voorkomen.

 

Bron: Bestuur VOG/Feel Safe Control

 

Zie ook: Informatie van de Politie 

Reageer op dit artikel