nieuws

In 2012 een eredivisie van 250 groene bedrijven

Warehousing

Connekt wil een eredivisie van groene bedrijven gaan vormen. Er hebben zich nu 20 bedrijven aangemeld waarvan 19 een lean & green award hebben gekregen.

In 2012 een eredivisie van 250 groene bedrijven
Rob Eijgendaal van het programma Duurzame logistiek van Connekt.

"Die krijg je als je de intentie uitspreekt om 20 procent minder CO2 te realiseren in je logistieke bedrijf", aldus Rob Eijgendaal van het programma Duurzame logistiek van Connekt. "Wij zijn het uitvoeringsorgaan van het sectorakkoord mobiliteit, logistiek en infrastructuur en helpen de bedrijven bij het behalen van hun doelstellingen en houden ze eraan. In 2012 moet er een groep van 250 bedrijven zijn die de doelstelling hebben gehaald. Het moet zich als een olievlek gaan verspreiden. Als al die bedrijven vier vriendjes meebrengen hebben we er 1.000."

 

In de workshop die Connekt deze week twee keer heeft gehouden worden stellingen behandeld, deelnemers stemmen met de voeten en moeten in een vak gaan staan. "Aan de hand van wat praktijkvoorbeelden hopen we weer meer bedrijven over de streep te krijgen. Ze moeten het zelf doen, maar wij helpen ze er wel bij. Niet alleen met CO2 vermindering maar we bieden ook hulp bij het vergroten van de winstgevendheid."

Meer informatie op beleanbegreen.nl

Reageer op dit artikel