nieuws

Groene tip: pers perst lucht uit transportkilometers

Warehousing

De redactie van Logistiek.nl kijkt dagelijks op de beurs uit naar nieuwe ‘groene tips’. Hier meer over een groene persmachine.

Groene tip: pers perst lucht uit transportkilometers
Persen Logistica

Transportbesparing, daar gaat het bedrijven die de VMT 30 van Velthof Milieutechniek aanschaffen vooral om. De persmachine kan volgens Benny Velthof het aantal afvaltransporten terugbrengen van drie keer per week tot eens in de veertien dagen.

    

Op de Logistica heeft Velthof een paar voorbeelden staan van persmachines, maar aan de muur van de stand hangt het echte persmonster, waarmee balen karton tot wel 500 kilogram zijn te persen. Naast karton kunnen de persen ook folie en plastic persen.

    

De doelgroep van het bedrijf uit Haaksbergen is het type bedrijf waar verpakkingen omgepakt worden, veelal zullen dat logistiek dienstverleners zijn. Interesse op de beurs was er al vanuit Israel en Iran, maar Velthof vermoedt toch dat de contacten die hij opdeed uit Nederland en België meer orders opleveren.

Reageer op dit artikel