nieuws

Emmeloord wil logistieke hotspot status

Warehousing

De gemeente Noordoostpolder met als middelpunt Emmeloord grijpt de Logistica aan om de ruime vestigingsmogelijkheden voor logistieke bedrijven voor het voetlicht te brengen.

Waar de andere gevestigde logistieke hotspots als Breda en Almere het laten afweten, profileert Emmeloord zich op de Logistica als een potentiële logistieke groeibriljant waar bedrijven letterlijk de hoogte in kunnen getuige ook de opmerkelijk hoge oranje gekleurde stand. "Wat we vooral hier onder aandacht willen brengen, is dat bedrijven bij ons hun hoogbouwmagazijn kunnen bouwen tot maar liefst 35 meter hoogte", zegt Léon Juffermans van de afdeling economische zaken van de gemeente Noordoostpolder. Het bedrijventerrein De Munt II in Emmeloord, gelegen op het snijpunt van de A6 met de N50, is de plek waar de logistieke bedrijvigheid tot volle wasdom moet komen. Juffermans: "Daar bouwt Koopman International op een kavel van 14 hectare nu een hoogbouw magazijn die 35 meter de hoogte ingaat."
  
Volgens Juffermans ligt Emmeloord gunstig voor logistieke bedrijven die het volle midden Nederland willen ontvluchten. "Deze regio heeft amper files en ligt ook nog eens gunstig op de noord-zuid-as lijn tussen Rotterdam/Amsterdam en Bremen-Hamburg met verbindingen naar de Baltische staten." Op De Munt II is nog 30 hectare uitgeefbaar. "Naast de gunstige locatie en de hoogbouwmogelijkheden is de gunstige grondprijs, gemiddeld 56 euro per vierkante meter, een interessante optie voor bedrijven om zich hier te vestigen", aldus Juffermans.

Reageer op dit artikel