nieuws

Crepa sluit batterijdeal met IBG voor KLM

Warehousing

Algemeen directeur Ad Kornet van Crepa en directeur Jan van Aken van IBG Europe hebben een servicecontract ondertekend voor het batterijonderhoud van de KLM Maintenance en Cargo divisies op Schiphol-Oost. IBG sleepte het contract binnen, nadat Crepa een vijftal batterijleveranciers om een offerte had gevraagd.

Crepa sluit batterijdeal met IBG voor KLM
Crepa sluit batterijdeal met IBG voor KLM

Crepa blijft zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de service aan het intern transportmaterieel, maar besteedt het batterijonderhoud op dringend verzoek van haar klant KLM uit aan een enkele exclusieve partij, in dit geval dus IBG.

 

KLM wilde af van meerdere leveranciers

Voorheen waren meerdere partijen betrokken bij de levering en het onderhoud van de tractiebatterijen en de bijbehorende laadstations. Mede uit veiligheidsoverwegingen wilde KLM af van de vele verschillende servicetechnici die tot nog toe toegang tot het Schiphol terrein nodig hadden. Met IBG als onderhoudspartner is er maar een aanspreekpunt die het batterijonderhoud efficiënter en overzichtelijker maakt. IBG stationeert twee permanente mobiele batterijtechnici op Schiphol, die gebruik zullen maken van de Crepa onderhoudswerkplaats met vier heftruckmonteurs.

   

Onbepaalde tijd of 1500 ontladingen

De looptijd van het contract is in principe voor onbepaalde tijd, maar wel gerelateerd aan de gemiddelde levensduur van een tractiebatterij van gemiddeld 1500 ontladingen en/of 72 maanden. Daarna wordt bekeken of het contract wordt verlengd. In totaal omvat de intern transportvloot van KLM 300 units. Dat zijn onder andere elektrische Caterpillar vorkheftrucks en Spijkstaal- en Simai trekkers. Op basis van expertise doet IBG dus al het onderhoud aan de reeds aanwezige merkvreemde batterijen en laadstations. De batterijen worden gemonitored met een batterijmanagementsysteem die de conditie en het laadregime van iedere tractiebatterij bewaakt. Een soortgelijk batterij monitorsysteem is in combinatie met batterijwisselstations al een aantal jaren succesvol operationeel bij TNT in Duiven.

 

Reageer op dit artikel