nieuws

BMWT overhandigt PIEK-certificaat aan Toyota

Warehousing

Directeur Anton van Loon van de BMWT overhandigde op de Logistica een PIEK-certificaat aan Vice President Jonas Tornerefelt van Toyota Material Handling Europe. Het certificaat verleent de recente BT Levio meeloop elektropallettruck het predicaat ‘Stille Versie’.

BMWT overhandigt PIEK-certificaat aan Toyota
BMWT-directeur Van Loon overhandigt PIEK certificaat aan Toyota

Concreet houdt dat in dat de geluidsproductie lager dan 60 dB(A) is. Daarmee is het toegestaan te laden en te lossen buiten de officiële venster- en openingstijden binnen de bebouwde kom tussen 19.00 en 0.700 uur. Deze venstertijden gelden alleen in Nederland. Toch zijn ook andere Europese landen geïnteresseerd in deze geluidsnorm. Jonas Tornerefelt (rechts op de foto) verwacht dat Zweden ook dergelijke geluidsnormen gaat hanteren voor avondlijke- en nachtelijke distributieactiviteiten. In het kielzog daarvan wordt volgens hem ook een verdere uitrol naar andere Europese landen verwacht.

Imago van producent stille heftrucks 

‘Met het certificaat verkrijgt Toyota al in een vroeg stadium en met voorsprong het imago van producent van stille heftrucks. Dat kan commercieel gezien een voordeel zijn ten opzichte van de concurrentie, die gegarandeerd ook vaker met stillere trucks op de markt zullen komen.’ Het geluid van 60 dB(A) komt overeen met twee rustig pratende mensen. Het PIEK-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting PIEK-keur, wat een samenwerkingsverband is van BMWT, FOCWA en RAI.

Reageer op dit artikel