nieuws

Beursbezoekers woensdag: heftrucks kijken en relaties opzoeken

Warehousing

Mensen van divers pluimage komen uit heel het land naar de Logistica. Hier een greep uit de bezoekers van donderdag. Waar komen ze voor en wat vinden ze ervan?

Beursbezoekers woensdag: heftrucks kijken en relaties opzoeken
Schutte

Karin Schutte en Edwin Wendrich: "Relaties opzoeken"

"Wij werken voor uitzendorganisatie Brinkhof uit Epe en leveren vooral uitzendkrachten in de sectoren bouw, industrie en techniek. Dat kunnen productiemedewerkers zijn, maar ook operators en zelfs schoonmakers. Daarnaast hebben we ook veel heftruckchauffeurs aan het werk. We hebben vestigingen en klanten door heel het land. We hebben zelf geen stand, maar op de beursvloer zijn aardig wat relaties van ons aanwezig. Maar misschien komen we ook nog wel andere dingen tegen waar we iets uit kunnen halen voor de toekomst en wie weet staan we hier over drie jaar zelf met een stand. Verder zijn we T-shirt sponsor voor de NKIT-deelnemers van het team van Dalli De Klok. We zijn hier ook om de jongens een hart onder de riem te steken en aan de andere kant meer naamsbekenheid te krijgen."

 

Team Dalli De Klok: ‘Heftrucks bekijken’

"We zijn Nick de Graaf, Harry Reurink en Erik Jan Schurink en hebben ons vanuit wasmiddelenfabrikant Dalli De Klok uit Heerde, onze werkgever, met vier man opgegeven voor de NKIT. Vandaag zijn de voorrondes. De buizenproef lijkt tot nu toe het moeilijkst. Harry doet voor de tweede keer mee en heeft meer dan 12 jaar heftruckervaring. Voor de andere twee is het de vuurdoop. Samen met de arbofunctionaris, die is meegekomen, hebben we ons een beetje voor kunnen bereiden. Vandaag zal uitwijzen of we door mogen. Ook de rest van de beurs, vooral de heftruckleveranciers, gaan we nog bezoeken om hun nieuwste heftrucks te bekijken. Maar we concentreren ons vooral op de heftruckproeven die we vandaag moeten uitvoeren in het kader van de NKIT."

 

 

Hans Harfterkamp en Anita van Gaal: "We missen de innovaties"

Hans Harfterkamp en Anita van Gaal zijn collega’s van Ferro Holland in Uden (NB). Hij is daar de supervisor material handling, zij is verantwoordelijk voor inkoop. Samen staan ze geïnteresseerd te kijken bij de stand van Unibouw in hal 8, maar (ver)bouwplannen blijken ze desgevraagd niet te hebben. De achterwand van de Unibouw stand toont een levensgrote foto van het dc van Van den Heuvel logistiek in Uden. "Dat zijn onze buren!". We kijken hier eerlijk gezegd geheel vrijblijvend rond en hebben geen gerichte bedrijfsgerelateerde investeringplannen. Voor Hans is dit de eerste keer dat hij op Logistica is. "Is precies wat ik had verwacht, ik geef dus een 7". Voor Anita is het de derde keer. Zij is ook wat kritischer. "Ik mis de echte innovaties, daarvan zag ik op de vorige edities toch meer; een zeseneenhalf dus".

 

 

Jan Kuipers: Op jacht naar klanten

Jan Kuipers is account manager voor WBM in Stramprooy onder Eindhoven en op jacht naar prospects voor zijn bedrijf. "Wij bewerken staalplaatproducten voor toepassing van allerlei machineonderdelen. Op deze beurs ben ik dan ook hoofdzakelijk geïnteresseerd in de Logistieke hardware dat hier te zien is. Daarbij moet je denken aan de toepassing van plaatstaalmateriaal voor bij voorbeeld magazijnkranen en miniloadsystemen. Dergelijke componenten kunnen wij ook zeer nauwkeurig zetten en lasersnijden. Op de desbetreffende stands informeer ik beleefd naar hun huidige toeleverancier. Als die staalproducten uit China of Polen komen, haak ik meestal weer snel af. Goedkoper dan daar kunnen wij het meestal toch niet maken, maar veelal wel beter. Als het een Europese producent en leverancier betreft, geef ik te kennen dat wij desgewenst een goede offerte willen afgeven. Dit is mijn eerste Logistica, de indruk is goed en geef de beurs daarom een 7.

Reageer op dit artikel