nieuws

Beursbezoekers: ‘Een ruime voldoende voor Logistica

Warehousing

Ook internationaal geniet de Logistica de nodige belangstelling. Verspreid over de hallen tref je ook veel buitenlandse bezoekers die benieuwd zijn hoe die ‘Hollanders’ het er van afbrengen op logistiek vlak.

Beursbezoekers: ‘Een ruime voldoende voor Logistica
Bennie Zwiers

Voor hun werkgever Oriental Group zijn Murugathas Kandiah, Kannan Thusi, Changhao Zheng en Ying Kit Cheng op de Logistica aan het kijken naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van heftrucks en magazijnstellingen. "We hebben alle vier binnen de Oriental Group een logistieke functie. Onze Nederlandse vestiging van de Food Group zit in Hoofddorp. We werken inmiddels een aantal jaren in Nederland. We hoorden via onze werkgever van deze beurs en dat een bezoek wellicht interessant is voor ons dagelijks werk in het warehouse in Hoofddorp. We zijn vooral geïnteresseerd in de laatste stand op het gebied van onder andere reachtrucks en magazijnstellingen. Het gaat ons daarbij niet alleen om de techniek maar ook welke veiligheidsvoorzieningen er zijn voor deze producten. Veiligheid is namelijk een belangrijk issue binnen ons warehouse. Wat we tot op heden gezien hebben sprak ons zeer aan. De beurs biedt ons veel en de standhouders zijn uitermate vriendelijk. Wat wel beter kan is de routeplanning, We hebben namelijk af en toe moeite om overal de weg te vinden. Desalniettemin krijgt deze beurs van ons een ruime acht."

 

Bennie Zwiers: (links op de foto) 

‘Geen versnaperingen’

"Ik ben hier samen met twee collega’s op uitnodiging van onze klant Materiaal Service Coevorden. Wij zijn vanuit het hoge noorden naar de Logistica afgezakt om te kijken naar de nieuwste heftrucks en onderdelen. Wat mij opvalt, is dat grote jongens als Linde en Still niet aanwezig zijn, zal wel met de recessie te maken. ICT en Logistiek daar komen we niet dat is toch te moeilijk voor ons. Daar malen we echter niet om, want de ‘kleine jongens’ hebben ook genoeg te bieden voor ons. Wat we missen op de Logistica zijn de versnaperingen die je bijvoorbeeld wel krijgt bij de logistieke beurzen in de evenementenhal in Hardenberg. Dus alleen daarom is een bezoek aan Hardenberg interessanter voor ons, ook gezien de afstand. Desondanks zijn we ruim tevreden over de Logistica en is mijn cijfer voor deze beurs toch een ruime zeven plus."

 

Bob Slikkeveer en Fen Thijssen:

‘Kijken’

"Namens onze werkgever Sita Recycling Services Randstad Zuid zijn we in onze functie van buitendienstmedewerkers vooral hier om te kijken wat een klant van ons Bramidan Balenpersen heeft staan. Ook gaan we een kijkje nemen bij andere relaties van ons die op deze Logistica staan. Ons bezoek staat dus vooral in het teken van relatiebeheer. We maken nu voor het eerst de Logistica mee en wat ons meteen bij binnenkomst opviel, was de overzichtelijkheid en het gegeven dat alles zo goed verzorgd is. Bovendien kun je ook genoeg eten en drinken krijgen. We bezoeken en staan op veel beurzen, maar deze Logistica scoort toch als we een cijfer mogen geven een acht."

 

 

Kees van der Net:

"Barcodesystemen"

"Ik ben sinds een jaar logistiek teamleider van een technisch magazijn van DSM in Rotterdam. Ik zit dus nog niet zo heel lang in de logistiek en ik beschouw dit bezoek echt als een investering in mezelf. Wat ik zie, is indrukwekkend. Mijn interesse gaat vooral uit naar barcodesystemen en vorkheftrucks. Ook wil ik meer weten wat er op het gebied van veiligheid is te krijgen en de wijze waarop een groot magazijn nu wordt ingericht. Ik volg bij EVO de cursus voor teamleider en wat ik opdoe tijdens dit bezoek, zal zeker van pas komen bij de volgende lessen. Ik mis alleen op de Logistica SAP als standhouder.. Waar ik moeite mee heb, is de bewegwijzering. Ik loop af en toe een beetje rond te dwalen. Desondanks geef ik deze beurs een ruime acht."

 

Folkert Kramer en Kinga Gulden:

 ‘Luxe’

"We zijn naar de Logistica gegaan om vooral inspiratie op te doen voor een presentatie die we gaan geven aan onze werkgever Sara Lee over de wijze waarop een vervoerder en verlader afspraken kunnen maken voor CO2 reductie in hun keten. We zijn daarvoor naar een presentatie geweest van Capgemini in theater Blauw op het ICT&Logistiek gedeelte. Dat bracht niet zo heel veel nieuws, maar wel een bevestiging van onze ideeën en opvattingen op het gebied van CO2 reductie. Op de beursvloer zelf zie je toch met name veel hardware. Echt zaken op het gebied van duurzaamheid zie je niet veel. De beurs vinden we goed verzorgd. De stands zijn luxe en je hebt niet het idee dat crisis hier heeft toegeslagen. Morgen komen we nog een keer om een aantal presentaties te bezoeken."

 

 

Reageer op dit artikel