nieuws

Beursbezoekers aan het woord

Warehousing

De dinsdag is traditioneel de studentendag van Logistica. Honderden studenten lopen rond op de beursvloer, op zoek naar een mooie stageplek of om te bepalen welke kant ze binnen de logistiek op willen gaan. Logistica trekt ook onze zuiderburen naar de beurs.

Beursbezoekers aan het woord
Beursbezoekers aan het woord - Logistica

"Wij zijn Eline Bussels (19), Wendy van Campenhout (19) en Hermine Caenen (21) en zijn vandaag met een bus vol studenten 2e en 3e jaars logistiek studenten uit Geel, België naar Nederland gekomen om de beurs te bezoeken. Niet zomaar, we hebben wel een opdracht meegekregen. Een paar weken geleden zijn we naar de Transport en Logistiek beurs in Antwerpen geweest. Van school moeten we een vergelijking maken tussen die beurs en de Logistica. Onze eerste indruk is dat deze beurs een meer internationale uitstraling heeft, maar vooral ook groter is. We zijn net binnen en zien tot nu toe veel techniek. De meer management-achtige zaken komen we straks nog wel tegen, vermoeden we. Verder moeten we vandaag een seminar bijwonen. Wij gaan straks naar de bijeenkomst van Capgemini. Het doel is om vandaag wat meer vertrouwd te raken in de verschillende facetten van logistiek en de begrippen die daarbij horen."

     

Gelikter dan drie jaar geleden

Maarten van Rijn:  "Als docent van NHTV in Breda heb ik me juist niet voor de docentendag of andere seminars ingeschreven. Ik loop vandaag lekker vrij rond. Ik ben hier met twaalf collega-docenten en 200 studenten, die mij kunnen aanschieten als ze vragen hebben. Het is leuk om te zien dat hier veel oud-studenten van mij op stands staan. Vandaag is een fijne gelegenheid om bij te praten en te netwerken. Aan de ene kant ben ik op zoek naar studiemateriaal, leuke cases, foldermateriaal, maar ik wil ook weer op de hoogte worden gebracht van de actuele logistieke ontwikkelingen. Ik ben net binnen, maar dat gaat vast lukken. Ten opzichte van drie jaar geleden heeft de beurs wel meer uitstraling gekregen. Het ziet er ondanks de economische crisis gelikter en commerciëler uit. Dat er minder euro’s te besteden zijn zie je er niet aan af."

  

Na schooltijd naar de beurs

Andre de Man: "Ik ben derdejaars logistiek & economie student aan de Hogeschool Utrecht. Na schooltijd ben ik hier samen met medestudent Stefan naar toe gekomen om een beetje rond te kijken. Het ICT & Logistiek gedeelte hebben we nu gehad. Ik ben vooral geïnteresseerd in RFID. Ik zie hier ook veel intelligente systemen om bijvoorbeeld containers uit te laden. De meeste standhouders reageren wel leuk op studenten en stappen snel op ons af om uitleg te geven. Toch hoorde ik ook iemand zeggen dat hij met ongeïnteresseerde studenten te maken had. Dat is natuurlijk minder. Ik ben mij aan het oriënteren voor een afstudeerplek al zal die, als het aan mij ligt, in een productiebedrijf zijn. Maar dan wel een logistieke opdracht. Vrijdag kom ik weer terug naar de beurs. Ik heb me opgegeven voor de RFID tour. Als het goed is wordt je dan rondgeleid langs allerlei RFID stands en krijg je meer uitleg. Lijkt me erg interessant."

 

Goed om iedereen te spreken

Bas van der Linden: "Ik werk voor een tractiebatterijenleverancier en zie hier in de wandelgangen heel veel concullega’s lopen die net als ons ook geen stand hebben deze Logistica. Ja het zijn moeilijke tijden, je ziet dat goed terug hier. Veel grote namen, ook van heftruckleveranciers, zijn niet aanwezig deze beurseditie. Maar ondanks dat lukt het heel goed om iedereen te spreken die ik wil spreken. Je komt ze simpelweg gewoon tegen. We praten gewoon tussen de bedrijven door en gaan er niet speciaal voor zitten in een van de koffiehoeken of zo. Kijk daar komt net een directeur aanlopen van een groot heftruckbedrijf. Zo gaat dat dus. Op mijn leeftijd ga ik niet meer inhoudelijke programma’s volgen, dat geloof ik wel. Verder zie ik weinig nieuws. De batterijwereld blijft een beetje hetzelfde. Een accu die niets kost en niets weegt, willen we wel allemaal, maar bestaat helaas niet."

Reageer op dit artikel