nieuws

Airbus opent logistiek centrum in Tianjin

Warehousing

Vliegtuigbouwer Airbus heeft plannen voor het openen van een logistiek centrum in de Chinese Tianjin regio. De regio ligt noordelijk in China en dichtbij een havengebied. De vliegtuigbouwer heeft inmiddels een intentieverklaring ondertekend voor het logistieke centrum.

Airbus opent logistiek centrum in Tianjin
Airbus opent logistiek centrum in Tianjin

Airbus zal in China eerst een tijdelijke site openen in Tianjin en van daaruit in het voorjaar van 2010 bekijken waar het bedrijf zich exact wil vestigen. In China heeft Airbus nu al zes leveranciers zitten die over het hele land zijn verspreid, die de assemblagelijn van Airbus in Tianjin beleveren. De zes leveranciers handelen tot nu toe hun logistiek zelf af. Het is de bedoeling dat hier met de opening van het Airbus logistieke centrum meer structuur in komt.

 

Aanvulling op assemblagelijn

Het logistieke centrum zal voor Airbus een aanvulling zijn op de assemblagelijn die het dus al heeft in Tianjin. Op die assemblagelijn worden tot het eind van dit jaar elf vliegtuigen in elkaar gezet. Airbus denkt dat dit aantal vliegtuigen zal stijgen en dat dus ook de omvang van de onderdelenleveranties sterk zal stijgen in de komende jaren.

Reageer op dit artikel