nieuws

Wereldhave staakt logistiek vastgoed activiteiten

Warehousing

Vastgoedfonds Wereldhave nv herijkt zijn strategie, met als gevolg dat logistiek vastgoed en panden met een waarde van 20 miljoen euro of minder op termijn worden verkocht, meldt de vastgoedbelegger vandaag in een update.

Wereldhave staakt logistiek vastgoed activiteiten
Wereldhave ziet geen heil meer in zijn logistiek vastgoed activiteiten

Wereldhave wil zich volledig toeleggen op winkelcentra, kantoren en residentiële projecten. Het streven is om het aandeel winkelcentra in de portefeuille op te voeren naar 50-60 procent, van de huidige 45 procent. Kantoren en residentiele projecten moeten dan 30-45 procent van de beleggingen uit gaan maken. Dit is echter pas mogelijk als de logistiek vastgoed portefeuille is verkocht.

 

Schaalvergroting
Verder wil Wereldhave zich volledig richten op zes Europese landen en drie regio’s in de Verenigde Staten. Aan de landen Nederland, Belgie, Finland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en de drie regio’s in de Verenigde Staten waar Wereldhave nu al actief is, worden daarom voorlopig geen nieuwe landen toegevoegd. De schaalgrootte per land of regio moet daarbij minimaal 400 miljoen euro bedragen.

 

Bron: Financieele Dagblad

Reageer op dit artikel