nieuws

Super de Boer geeft inzicht in logistiek

Warehousing

Het overnamebod dat Jumbo onlangs deed, stond niet ter discussie. Voor de rest gaf het management van het distributiecentrum van Super de Boer in Den Bosch gewoon openheid van zaken tijdens een nieuwe Logistiek Insight, waar zestig vakgenoten kwamen luisteren en kijken.

Super de Boer geeft inzicht in logistiek
Super de Boer geeft inzicht in logistiek

Logistieke managers vanuit de supermarktsector en andere branches waren van harte welkom om een kijkje te komen nemen. "We hebben als logistici geen geheimen voor elkaar", zei Rien den Engelsman, verantwoordelijk als sitemanager in Den Bosch. "Ondanks de ontwikkelingen laten we dit vandaag gewoon door gaan. Iedereen mag ons verhaal horen."

 

Stabiele tijd achter de rug

Het verhaal van Super de Boer sluit naadloos aan op de recente ontwikkelingen. Den Engelsman benoemde dat ook. "We hebben hier veel fusies en overnames gezien. De afgelopen periode was een stabiele tijd, zonder sluitingen en samenvoegingen van dc’s. Die tijd hebben we gebruikt om ons leidinggevend kader te trainen en op een hoger niveau te brengen. Daar over gaat het vandaag."

 

Behoefte aan opleidingen

Nadat eerst het winkelpersoneel uitvoerige begeleiding kreeg vanuit een integraal P&O-beleid, is vervolgens het logistiek personeel in de spotlight gezet. "We willen dat onze medewerkers dezelfde waarden uitdragen, overal in de organisatie", zei Marcel Eigner, personeelsadviseur Logistiek. Het opleiden van nieuwe medewerkers begint bij Super de Boer al voor de eerste werkdag.

"Zonder certificaat van onze e-learning module, kun je als nieuwkomer ook niet starten" geeft Eigner aan. "Leidinggevenden spelen een hoofdrol in het begeleiden en aanspreken van medewerkers. Er bleek behoefte te zijn aan een uniforme opleidingsstructuur. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen. Inmiddels is de eerste groep productieleiders geslaagd. Op 13 oktober aanstaande gaan we dat feestelijk afronden. Hier blijft het dan niet bij. Het opleidingshuis zal verder uitgebouwd worden".

 

Belang van normen en waarden

Naast het verhaal van Eigner gaf ook Alex van der Putten (bedrijfsleider expeditie) zijn visie op de cultuurvernieuwing in Den Bosch. Tijdens de rondleiding vertelden diverse productieleiders hun verhaal, waarin de trots voor het bedrijf, ondanks de vele overnameperikelen, toch de boventoon voerde. De afsluitende paneldiscussie legde de nadruk op het belang van normen en waarden in een magazijn en de wijze waarop het management daar richting aan kan geven.

        

Meer over deze Logistiek Insight in de komende Logistiek

Reageer op dit artikel