nieuws

Portugese logistieke sector bezoekt Logistica

Warehousing

Een Portugese logistieke handelsdelegatie zal op 12 november de Logistica en ICT & Logistiek bezoeken. In de delegatie, die al 23 bedrijven telt, zijn de nodige vastgoedontwikkelaars, LDV’ers, retailers en havenautoriteiten vertegenwoordigd. Logistiek is op dit moment speerpunt van de Portugese overheid.

Portugese logistieke sector bezoekt Logistica
Torre de Belem, de oude ceremoniële toegangsweg tot Lissabon

Het bezoek van de handelscommissie aan Nederland is georganiseerd in opdracht van de EVD door de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel in Portugal, in samenwerking met TLN en VNU Exhibitions Europe. Kennismaking met de Nederlandse logistieke expertise staat hoog op de agenda van het bezoek. Nederlandse bedrijven ondersteunen bij het betreden van de Portugese markt is een ander belangrijk item.

 

Portugal heeft grote logistieke plannen

Portugal heeft de nodige plannen met logistiek. De regering van het land bestempelde logistiek als speerpunt en zette dat kracht bij door een nationaal logistiek plan te presenteren waarin twaalf locaties werden aangeduid als prioritaire logistiek centra. Het bleef niet bij die presentatie, de parken worden op dit moment (verder) ontwikkeld, meldt Wanda Meulenberg Costa Macedo van de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel. Van de twaalf parken zijn tijdens de handelsmissie vijf beheerders / ontwikkelaars aanwezig.

 

Interesse voor samenwerking

De te verwachte investeringen vanuit Portugal, de mogelijke interesse vanuit Nederland en de volgens de Kamer van Koophandel gebleken interesse voor samenwerking moet zijn uitwerking hebben tijdens de twee dagen die de handelscommissie telt. De Portugezen zullen dus de beurs bezoeken én daarnaast een lunch, lezingen en één op één afspraken hebben met Nederlanders.

Reageer op dit artikel