nieuws

Minder containeroverslag op Tweede Maasvlakte

Warehousing

President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam heeft gezegd dat er op de Tweede Maasvlakte minder ruimte komt voor de overslag van containers. Er komt volgens Smits wel meer ruimte voor de overslag van olie en olieproducten. Dat is een gevolg van de economische crisis en nieuwe inzichten in toekomstige goederenstromen.

Minder containeroverslag op Tweede Maasvlakte
Minder containeroverslag op de toekomstige Tweede Maasvlakte

De circa 1.000 hectare tellende Tweede Maasvlakte zou oorspronkelijk als volgt worden opgedeeld: 300 hectare voor industrie en energie, 100 hectare voor logistiek en 600 hectare voor containeroverslag. Van die laatste zijn reeds 400 hectare uitgegeven aan Rotterdam World Gateway, APM Terminals en ECT/Euromax (dat verlengd zal worden van Maasvlakte 1 naar 2).

Het is nog onduidelijk hoeveel van de geplande resterende 200 hectare voor containeroverslag er nu zal gaan naar industrie en energie.

 

Waarschuwing overcapaciteit

Met de nieuwe denkwijze volgt Smits volgens berichtgeving van Nieuwsblad Transport het spoor van ECT-topman Jan Westerhoud, die al gewaarschuwd had voor overcapaciteit in de containeroverslag in Rotterdam.

 

Bron: Nieuwsblad Transport

Reageer op dit artikel